Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Pet Zdravo Marija za Coca Colu

Pet Zdravo Marija za Coca Colu

893
0

Do sada smo uglavnom slušali kako se u drugim državama hrana u restoranu može ponekad platiti pedaliranjem na biciklu ili na neki drugi način koji odudara od konvencionalnog, a ovih dana i sami se možemo uvjeriti kako su takve usluge stigle i k nama. Na internetskoj stranici Turističke zajednice grada Zagreba kao dio turističke ponude spominje se duhovni kafić Jedro.

Jedro je mjesto gdje se okrijepa traži nakon nedjeljne mise u svetištu Sveta Mati Slobode u župi Duha Svetoga na Jarunu. Mladi nisu željeli u okolne ugostiteljske objekte pa je lani otvoren duhovni kafić. S obzirom da se nalazi u sklopu svetišta odlučili su – gosti će piće plaćati molitvom. Coca-Cola je najskuplja i stoji pet Zdravo Marija i Slava Ocu, dok se kava s mlijekom može dobiti za tri Očenaša. Alkohol i cigarete su zabranjeni.

molitvaKafić je najprije dobio na dar aparat za kavu, potom i drugu opremu. Od samo pet, šest stolova u početku danas ih je već 20-tak za 60 do 80 posjetitelja. Prema informaciji Turističke zajednice Grada Zagreba goste poslužuju četiri do pet konobara-volontera, a troškovi se financiraju iz sredstava župe i sponzorstvom.

Kafić je otvoren nedjeljom nakon mise, od 13 do 14 sati, ali udovolji li se željama idejnih začetnika radno vrijeme će se produljiti i na popodnevne sate.