Početna Novosti Pet zanimljivosti sa snimanja Comic Sansa

Pet zanimljivosti sa snimanja Comic Sansa

0

U domaća kina 8. ožujka stiže najnoviji film Nevija Marasovića, Comic Sans, filmska priča prepuna emocija i komike s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem – Kićom u glavnim ulogama oca i sina u avanturi života.

Avanture su pratile i filmsku ekipu u pripremama za film, kao i tijekom snimanja koje je, čini se, bilo jednako feelgood kao i film. Niski start u Kopenhagenu, magična privlačnost Jabuke, uloga Brukete i Žinića, slomljeni nos i Nataša Janjić kao pin-up djevojka – ovih pet zanimljivosti o snimanju Comic Sansa izvrsna su pozivnica za kino.

AVANTURA U KOPENHAGENU

Dok su pripremali film, Nevio Marasović i Janko Popović Volarić otputovali su u Kopenhagen gdje Zlatko Burić – Kićo živi i radi te proveli tjedan dana zajedno, intenzivno se družeći. Nisu bile važne samo glumačke probe, nego i zajednički izlasci, kuhanje, zabava, dugotrajni razgovori o svemu i svačemu… Budući da se prije toga glavni glumci nisu poznavali, ova kopenhaška avantura bila je ključna za odličnu energiju između njih koja “nosi” ovaj film.

IZAZOVNA JABUKA

Jabuka je oduvijek bila u scenariju, ali snimanje na Jabuci logično bi bilo izvesti služeći se trikovima kakvima se na filmovima često služi – nađe se sličan krajolik i tamo se snima sve osim totala. Prvenstveno jer se na otočić Jabuku, u čijem se crnom vulkanskom stijenju nalazi magnetit, gotovo nemoguće iskrcati, a kamoli snimati tamo – no upravo je taj neobičan izazov produkcija odlučno prihvatila, na čuđenje svih Višana. Snimanje na Jabuci na kraju je uspješno odrađeno zahvaljujući što dobroj pripremi što nevjerojatnoj količini sreće, a filmska ekipa je “zaradila” zaista jedinstvenu profesionalnu uspomenu.

BRUKETA&ŽINIĆ&GREY

Dio filma snimljen je u agenciji Bruketa&Žinić&Grey koja je ekipi bila najbolji domaćin na svijetu. Janko Popović Volarić, koji je prije nego što je postao glumac tri godine radio kao grafički dizajner u Vjesniku, na setu je definitivno upio dio kreativne atmosfere koju je pretočio u ulogu superuspješnog dizajnera.

STVARNO SLOMLJENI NOS 

Alan, kojeg glumi Janko Popović Volarić, u filmu ima slomljen nos. Zahvaljujući maloj nezgodi koju je doživio na snimanju, Janko je zaista slomio nos pa taj dio, na njegovu nesreću, nije trebao glumiti.

NATAŠA JANJIĆ U PIN-UP IZDANJU

Kao jedan od filmskih rekvizita nastao je pin-up poster Marine, Alanove bivše koju u filmu glumi Nataša Janjić. Poster je važan i za radnju filma jer je okidač Alanova agresivnog ispada na tulumu agencije.

“Comic Sans” nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Programa Kreativna Europa – Potprograma MEDIA.

Nagradu žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić

Komedija Comic Sans redatelja Nevija Marasovića, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlat-kom Burićem u naslovnim ulogama, osvojila je Nagradu žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić koja se dodjeljuje za najbolji film iz regije na 46. Međunarodnom filmskom festiva-lu u Beogradu – FEST.

Nagrada žirija ’Nebojša Đukelić’ dodjeljuje se filmu ‘Comic Sans’ Nevija Marasovića, za izuzetno duhovit i nekonvencionalan pristup vječitoj temi emotivnog brodoloma čovjeka rastrgnutog između zavodljivih izazova modernog doba i snage iskrene ljubavi – stoji u obrazloženju žirija nagrade kritičara Nebojša Đukelić za najbolji film iz regije u sastavu: Gordana Restović, Dragan Jeličić i Nerina T. Kocjančić.

FEST je nezaobilazan dio kulturnog života Beograda i festival na kojemu se već gotovo pet desetljeća prikazuje kvalitetna svjetska i domaća produkcija. Prošle godine glavnu nagradu FEST-a odnio je Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić.

Comic Sans na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Ala-na i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života.