Početna Moj Zagreb Novosti PBZ omogućuje jednogodišnji moratorij na kredite za stradale u poplavama

PBZ omogućuje jednogodišnji moratorij na kredite za stradale u poplavama

Kune-novac_vKlijentima koji su  stradali u poplavama, građanima  i poduzećima (malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima) PBZ će omogućiti moratorij na kredite u otplati u trajanju od godinu dana bez ikakvih troškova te dodatno smanjenje kamatne stope. 

Uprava Privredne banka Zagreb d.d. (PBZ) je donijela odluku da uz 2,5 milijuna kuna donacije koja je uplaćena Hrvatskom Crvenom križu za pomoć stradalima od poplava (dva milijuna kuna za Hrvatsku, a po 250.000 kuna za u BiH i Srbiju) dodatno donira još 2 milijuna kuna Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Donirani iznos PBZ će izravno uplatiti na račun Vukovarsko-srijemske županije za pomoć poplavljenim područjima  za  pripremu poljoprivrednih površina uoči ponovne sjetve i obnove uništenog stočnog fonda, a prema potrebama gospodarskih domaćinstava.  Klijentima koji su  stradali u poplavama, građanima  i poduzećima (malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima) PBZ će omogućiti moratorij na kredite u otplati u trajanju od godinu dana bez ikakvih troškova te dodatno smanjenje kamatne stope.

PBZ  Grupa će i nadalje pozorno pratiti razvoj situacije i nastaviti pomagati onima kojima je to najpotrebnije kako putem humanitarnih aktivnosti i donacija tako i  putem bankovne ponude posebnih programa namijenjenih klijentima koji su teško pogođeni poplavama.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here