Početna Vijesti Business PBZ Card objavio izmjene u Nadzornom odboru tvrtke

PBZ Card objavio izmjene u Nadzornom odboru tvrtke

862
0

Foto: PRESSNa mjesto predsjednika Nadzornog odbora Dinko Lucić dolazi umjesto Nine Oberiter-Gluhak, koja je tu funkciju obnašala od 2008. godine.

Vodeća kartična kuća u Hrvatskoj PBZ Card objavila je izmjene u svom Nadzornom odboru, na čelu kojeg je imenovan Dinko Lucić. Na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Dinko Lucić dolazi umjesto Nine Oberiter-Gluhak, koja je tu funkciju obnašala od 2008. godine.

Novi predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda Dinko Lucić od 2009. godine je član Uprave Privredne banke Zagreb gdje je nadležan za Grupu poslova sa stanovništvom i koordinaciju društava PBZ Grupe u dijelu poslova sa stanovništvom i kartičnog poslovanja. Tijekom poslovne karijere, pored brojnih dužnosti u Privrednoj banci Zagreb i Intesa Sanpaolo Grupi, od 2007. do 2009. obnašao je i funkciju člana Uprave slovačke VUB Banke, također članice Intesa Sanpaolo Grupe.

Dinko Lucić je rođen 1971. godine, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, završio je General Management Program te je nositelj certifikata International Retail Banker izdanog od The International Academy of Retail Banking.

Nina Oberiter-Gluhak s mjesta predsjednice Nadzornog odbora odlazi nakon dugogodišnje, vrlo bogate karijere u kartičnom poslovanju, tijekom koje je bila na brojnim menadžerskim pozicijama, uključujući predsjednicu Uprave PBZ Carda od 1998. do 2008. te druge. Svojim dugogodišnjim predanim radom dala je značajan doprinos razvoju hrvatskog kartičnog tržišta, osobito American Express brenda, koji je na našem tržištu prisutan više od četrdeset godina.

U Nadzorni odbor PBZ Carda imenovan je i novi član Dajana Kobeščak, izvršna direktorica u PBZ-u; a Draženko Kopljar, član Uprave PBZ-a, preuzeo je funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora; dok Ivan Krolo, viši izvršni direktor u PBZ-u i dalje ostaje njegov član.