Početna Izbor Pametno kino pod maskama: subotnja matineja za djecu u kinu Tuškanac

Pametno kino pod maskama: subotnja matineja za djecu u kinu Tuškanac

1798
0

Još jedna zabavna subota za klince i klinceze u dobrom, starom tuškanačkom kinu: ovaj tjedan smislite lude kostime, a u subotu dođite maskirani i zabavite se na projekciji novog crtića i kreativnim radionicama

Projekcija nagrađivanog animiranog filma Kerity, kuća bajki počinje u 11 sati nakon čega slijedi sat slikanja, risanja, modeliranja…a sve to uz brižnu asistenciju kreativnih „teta“.
Radionice traju 60 minuta, dobrodošla su djeca svih dobi, a roditeljska je pratnja obvezatna.

Kerity, kuća bajki (Kerity, La Maison des Contes, Francuska, Italija, 2009.); r: Dominique Monféry; sc: Anik Leray, Alexandre Révérend; Knjiga snimanja: Dominique Monféry, Rémi Chayé; glazba: Christophe Héral
animirani, boja, digitalno, 76 min, 6+, hrvatski titl

O filmu:

Sedmogodišnji Nat ne zna čitati što pojačava njegovo razočarenje činjenicom da je naslijedio zbirku knjiga od tete Eleanor. Iako je volio slušati Eleanor kako čita, njegova je nezainteresiranost potaknule roditelje da zbirku prodaju pohlepnu sakupljaču. Tek kada je zbirka prodana, Nat otkriva da je biblioteka sadržavala sâma prva izdanja, pa čak štoviše, da su likovi iz priča oživjeli.
Film je dobio posebnu nagradu 2010. godine na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju, te nagradu publike na Animafestu u Zagrebu 2011. godine.

Ulaznica 20 kuna.