Početna Gastro Palačinka s nadjevom za prste polizat

Palačinka s nadjevom za prste polizat

477
0

Tražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali? Mirko Ljubić, chef kuhinje Dvorca Mihanović, poznatog restorana u Termama Tuhelj preporuča Tuheljski pinklec, koji će oduševiti i najveće gurmane među vama.

A ako vam je dosta kuhanja, zašto jednostavno ne biste posjetili Terme Tuhelj i u Dvorcu Mihanović uživali u Tuheljskom pinklecu i kušali jela s novog proljetnog menija. Prije i poslije ručka dobro će doći sunčaTražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali?nje i kupanje u bazenu, opuštanje u saunama ili antistresna masaža u Termama Tuhelj. Ljeto je pred vratima. Vrijeme je da otvorite kupališnu sezonu!

Recept:

  • Sastojci za palačinke:
  • Bijelo brašno  – 0,05 kg
  • Jaja  – 1 kom
  • Obična voda – 0,10 l
  • Peršin
  • Ulje suncokret
  • Sol

Sastojci za nadjev:

  • Šampinjoni svježi – 0,10 kg
  • Luk – 0,05 kg
  • Vegeta – 0,01 kg
  • Tikvice – 0 02 kg
  • Paprika svježa – 0,01 kg
  • Sir ribani parmezan – 0,005 kg
  • Poriluk – 1 list

Ispečemo slane palačinke. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo vegetom i solju. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.

Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.