Početna Vijesti Kultura “Padobranci” u listopadu na 5 festivala u 3 države!

“Padobranci” u listopadu na 5 festivala u 3 države!

796
0
Padobranci (Foto: Mala scena)

Padobranci (Foto: Mala scena)Najpoznatiji hrvatski kazališni izvozni proizvod, predstava kazališta Mala scena iz Zagreba: “Padobranci ili o umjetnosti padanja”, ponovno putuje! Ni nakon više od 5 godina igranja ne prestaje interes za ovu neverbalnu predstavu o gravitaciji za djecu od 3 godine na više, koja je svjetsku praizvedbu imala početkom ožujka 2006. godine u Bologni.

“Padobranci” će gostovati na festivalu “Zlata paličica” u Ljubljani 7. listopada, na festivalu MESS u Sarajevu 9. listopada, a na 3 festivala u Danskoj (Kopenhagen, Aarhuis i Viborg) predstavit će se od 16. do 23. listopada ove godine.

Predstavu, koja je odigrana na svih pet kontinenata u najznačajnijim kazališnim dvoranama svijeta (Sydney Opera House u Sydneyu, Barbican Centar u Londonu, Koenji kazalište u Tokiju, Kennedy Centar u Washingtonu…) osmislio je Ivica Šimić, koreografiju su napravili Larisa Lipovac i Damir Klemenić, kostime Hana Letica, a autorsku glazbu skladao je Alen Kraljić. U predstavi igraju Kristina Bajza Marčinko i Tomislav Krstanović.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i ovoga je puta omogućilo da se kazalište Mala scena predstavi međunarodnoj publici. (Vitomira Lončar, Mala scena)