Početna Događanja Otvoreni sajmovi PRAVO DOBA i DENTEX,

Otvoreni sajmovi PRAVO DOBA i DENTEX,

1448
0

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni sajmovi PRAVO DOBA, sajam za 50+ generacije i DENTEX, međunarodni sajam dentalne medicine.

PRAVO DOBA

Posjetitelje na sajmu Pravo doba očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja (Pet ritmova, Zdravi stilovi življenja, Važnost vježbanja u starijoj dobi, Osnažimo pamćenje, Informacijske tehnologije u službi osoba starije životne dobi, Škola zdravlja – pokazne vježbe, Art terapija: Likovna radionica, Zdravlje iz bakine kuhinje, Kreativne radionice, Super seniori: Razbijanje stereotipa: radionica izrade grafita pod vodstvom street artista).

Pripremili smo i tribinu „Samozaštitno ponašanje u slučaju krađa“, predavanje „Utjecaj aromaterapije na nesanicu“, okrugli stol „Geroprofilaksa i prepoznavanje nasilja nad starijima u zaštiti zdravlja starijih osoba“, nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma te nastupe plesnih i pjevačkih skupina

Na izložbenim prostorima izlagača moći će se obaviti tzv. mali sistematski pregled (mjerenje glukoze u krvi, mjerenje tlaka, spirometrija, oksimetrija, testiranje sluha, mjerenje očnog tlaka, provjeru vidne oštrine, mjerenje dioptrije, pregled oka s prijenosnim biomikroskopom, ultrazvučno mjerenje mineralne gustoće kosti i mjerenje vitaminsko mineralnog statusa u organizmu).

Organizator Pravog doba je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put. Pokrovitelj Sajma Pravo doba je gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

DENTEX

Na sajmu DENTEX prisutno je više od 300 izlagača iz 31 zemlje svijeta, a riječ je o vodećim proizvođačima dentalnih uređaja, aparata, pribora i opreme. Predstavit će se novi trendovi i tehnologije u dentalnoj medicini za liječnike dentalne medicine, dentalne tehničare i dentalne asistente.

Bogatu izložbu nadopunjavaju aktualne teme stručnog programa kao i edukativne i atraktivne demonstracije novih tehnika i tehnologija. Posebno ističemo program kvalitetnih pratećih događaja koji koreliraju s tekućim temama iz svijeta dentalne medicine i pretvaraju DENTEX u referentno mjesto susreta stručnjaka, predstavljanja noviteta i stjecanja uvida  u mogućnosti novih tehnologija.

Od stručnog programa izdvajamo 9. međunarodni kongres novih tehnologija u dentalnoj medicini – polivalentna praksa K4 koji je na rasporedu u petak 20. i subotu 21. svibnja.

Najavljujemo svakodnevno izvođenje operacijskih i drugih zahvata u LIVE ORDINACIJI, radionice u dentalnom laboratoriju, pravno, porezno i inspekcijsko savjetovanje za cijelu dentalnu struku te prezentacije i promocije izlagača.

Dentex zajednički organiziraju Zagrebački velesajam i Hrvatska komora dentalne medicine, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Svečano otvorenje sajma DENTEX je u 14,00 sati, a otvorit će ga dr.med. Ivan Bekavac, zamjenik ministra zdravlja Republike Hrvatske. Svečano otvorenje sajma PRAVO DOBA je u 14,30 sati, a otvorit će ga gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

Oba sajma traju do subote, 21. svibnja. Sajmovi su otvoreni do 18,00 sati.

Ulaz na PRAVO DOBA je besplatan, a cijena ulaznice za sajam DENTEX iznosi 30,00 kuna.