Početna Moj Zagreb Otvoren prvi Vintage festival u centru Zagreba

Otvoren prvi Vintage festival u centru Zagreba

1960
0

U samom srcu Zagreba otvoren je Vintage Zagreb festival, zagrebački odgovor na veliki broj sličnih festivala koji su posljednjih godina pokrenuti u Europi i svijetu. Prvo izdanje festivala traje do 19. rujna, a u Cesarčevoj će posjetitelje festivala dočekati pravi vremeplov koji će ih vratiti u razdoblje jedinstvenog stila i kulture 40-ih, 50-ih i 60-ih godina.

Za početak večeri prvog dana festivala posjetitelje je najvećim hitovima ovog popularnog razdoblja zagrijao Tomo Ricov. Nakon glazbenog vremeplova došao je red na „Modni vremeplov“ by Ulični ormar, reviju vintage odjeće koja je uz sjajne kreacije dočarala modni duh proteklih vremena.

Za sve one koji su obuli plesne cipele uslijedila je zabava, ples i smijeh uz nastup plesnog kluba Back to Swing Zagreb, čiji članovi već više od četiri godine šire fantastične vibracije plesa koje odišu nevjerojatnim šarmom.

Retro tulum nastavio se uz svirku najpoznatijih hrvatskih swing glazbenika iz benda Swingers, a vjerni ljubitelji vintage glazbenastavili su sa zabavom u Johannu Francku uz Tomu Ricova i Roberta Marekovića.

Foto 2

Posjetitelje u narednim danima očekuje još mnoštvo zanimljivosti, kao što su izložba unikatnih tregera iza kojih stoji mladi umjetnik Tomislav Macan i brend GoRetro, izložbe starih automobila i motora, prodaja starih gramofonskih ploča i retro namještaja, plesne radionice Back to Swing, tečajevi šminkanja i izrade frizura te retro brijačnica.

Za glazbeni dio Vintage festivala angažirani su najbolji domaći retro bendovi i DJ-evi među kojima su B and the Bops, Swingersi, DJ Gogo, DJ Robert Mareković, DJ Bronco te Johnny and his Rockin’ Tunes, a posjetitelji se mogu zabaviti uz atrakcije s bezvremenskim hula hoopom ili pak isprobati razne delicije u gastro kutku.

Potporu Vintage Zagreb festivalu dala je i Turistička zajednica grada Zagreba, prepoznajući važnost ovakvih manifestacija za turističku ponudu Zagreba. Posljednje dane ljeta Zagreb će dočekati u retro štihu, a ljubitelji vintage kulture doći će na svoje.