Početna Vijesti Zanimljivosti Otvoren dvodnevni premijerni festival “Hrvatska vinska priča”

Otvoren dvodnevni premijerni festival “Hrvatska vinska priča” [VIDEO]

512
0

bandić vinoZaljubljenici u vina danas i sutra imaju priliku na 600 četvrnih metara izložbeno-prodajnog prostora na Trgu bana Jelačića upoznati osamdeset prepoznatljivih i uspješnih vinara iz cijele Hrvatske i kušati njihova vina u sklopu novopokrenutog, danas otvorenog festivala ljubavi i vina “Hrvatska vinska priča”.

Festival po prvi puta okuplja hrvatske vinare uz predstavljanje vinskih cesta i promoviranje vinskog turizma u Hrvatskoj, koji objedinjuje proizvodnju i prodaju vina s turizmom.

Uz središnji program u šatoru na Trgu bana Jelačića, bogat program manifestacije odvija se na još dvije lokacije – u Hrvatskoj kući “Materna priča” i u hotelu Dubrovnik. U Hrvatskoj kući “Materna priča” u Preradovićevoj, udruga WoW (Women on Wine) koja okuplja jake ženske snage vinarstva i objedinjuje enologinje, sommelierke i žene ljubiteljice vina, građanima će ponuditi nekoliko zanimljivih radionica.

Hrvatska kuća danas, na Valentinovo nudi znatiželjnicima i zaljubljenima i tzv. vinske izazove – vinski maraton za zaljubljene parove, a posjetitelji kuće moći će naučiti koja se pravila poštuju pri sljubljivanju vina i hrane, i kušati zanimljive okuse prilikom sparivanja “božanskog napitka” kojim se vino smatra još od davnina, uz sir, čokoladu i tradicionalne hrvatske delicije.

Manifestaciju zajednički organiziraju Udruga Vinska cesta grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, a povezat će se s već poznatim projektom Svi zajedno – hrvatsko naj. Organizatori “Hrvatske vinske priče” priliku za hrvatska vina vide u posebnosti i prepoznatljivosti, u povezivanju lokalne gastronomije, vina i turizma u cjeloviti i jedinstven turistički proizvod.

Manifestaciji se pridružilo i Udruženje vinarstva koje djeluje pri HGK s brendom hrvatskih vina “Vina Croatia – Vina Mosaica”, s prepoznatljivim i reprezentativnim vinarima iz četiri regije: Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Dalmacija, Istra i Bregovita Hrvatska.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić. ”Bijelo za smijeh, crno za grijeh”, kazao je Bandić dodavši savjet da se pije umjereno i po danu i po noći.

[infopunkt 7793 5]