Početna Događanja ‘Otplesat ću ti priču’ – kratki filmovi ZPA 27. lipnja online

‘Otplesat ću ti priču’ – kratki filmovi ZPA 27. lipnja online

75
0

Serijal plesnih filmova pod nazivom Otplesat ću ti priču bit će prikazan u nedjelju, 27. lipnja na web stranici i Facebooku, dok će niz video razgovora s bivšim članovima ZPA pod nazivom Ispričat ću ti ples biti prikazan u periodu od 22. do 26. lipnja, također online.  

ZPA ONLINE projekt tijekom proteklih šest mjeseci održan je pod vodstvom i u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla, a uključio je i produkciju serijala plesnih filmova. Kao rezultat radioničkog i istraživačkog procesa pod nazivom Otplesat ću ti priču kojeg su članice ZPA – Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Margareta Firinger, Jovana Zelenović te Gendis Putri Kartini provele pod vodstvom dramaturginje Anje Pletikose sa štićenicima Doma za starije i nemoćne Ksaver nastale su solo koreografije zabilježene u formi kratkih filmova.

Filmovi će biti predstavljeni u nedjelju, 27. lipnja na službenim web stranicama ZPA te na službenoj Facebook stranici.

Pored toga, kroz program Ispričat ću ti ples ZPA je započeo s istraživanjem povijesti ansambla kroz niz snimljenih video razgovora s plesnim umjetnicima – bivšim članovima ZPA – Snježanom Abramović Milković, Ksenijom Zec, Ognjenom Vučinićem, Sašom Božićem te Petrom Valentić.  Spomenute razgovore moderira kazališna kritičarka Lidija Zozoli, a bit će predstavljeni u periodu od 22. do 26. lipnja na web stranicama i FB stranici ZPA.

Zagrebački plesni ansambl pokrenuo je u siječnju program  ZPA ONLINE – edukativno-kulturni program posebno osmišljen za online okruženje u doba socijalne distanciranosti, koji za cilj ima učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, ali i osjetljivim skupinama u zajednici, kao i motivirati ih na korištenje plesa i pokreta u svakodnevici, ali i kao katalizatora za suočavanje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom.

Pored spomenutih projekata, ZPA je održao i Radionice plesa i pokreta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi – štićenike Kuće milosrđa u Majmajoli u Istri kao i Radionice pokreta za treću dob u već spomenutom Domu za starije i nemoćne Ksaver. Također, u spomenutom su periodu redovni održavani i plesni online treninzi članica Zagrebačkoga plesnog ansambla, namijenjeni za plesače/ice i širu javnost.