Početna Vijesti Zanimljivosti Otkazani noćni vlakovi između Zagreba i Splita

Otkazani noćni vlakovi između Zagreba i Splita

694
0

Zbog vremenskih neprilika i otežanih uvjeta u kojima se mora maknuti s pruge vlak koji je jutros iskliznuo između kolodvora Zrmanja i Malovan, otkazna su dva noćna vlaka na iz Zagreba prema Splitu i obrnuto. Zbog loših uvjeta na cestama nije moguć ni zamjenski prijevoz autobusima, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Putnici iz vlaka koji je jutros iskočio iz tračnica u Zagreb su stigli s pet sati zakašnjenja jer se zamjenski vlak, koji ih je preuzeo, pokvario kod Plaškog. Odvučen je do kolodvora Oštarije, gdje su presjeli u novi vlak za Zagreb.

Brzi nagibni vlak koji je vozio iz Splita u Zagreb iskliznuo je iz tračnica danas u 10.50. U nesreći nije bilo ozlijeđenih. Prema prvim informacijama, uzrok iskliznuća je nalet na nanos snijega na pruzi.

U vlaku su bili i igrači malonogometne reprezentacije Ukrajine. “U Zagrebu će ih dočekati naši ljudi, osigurati im potrebnu logistiku, a po potrebi noćenje jer želimo da u lijepim uspomenama napuste Split i Hrvatsku”, rekao je Denis Kosor, direktor turnira.

Izvor: HRT