Početna Moj Zagreb Kvartovi Oslobodite svoju kreativnost na Bundeku

Oslobodite svoju kreativnost na Bundeku

1085
0

Foto: ShutterstockProjekt Female space predstavlja ciklus radionica pod nazivom Žensko pismo u fotografiji.

Uvodno predavanje i predstavljanje projekta održat će se u subotu, 1. lipnja u Zagrebu na jezeru Bundek. Ciklus jednodnevnih besplatnih radionica nastavit će se kroz lipanj, srpanj i kolovoz 2013. godine u Zagrebu u neformalnom i spontanom okruženju.

Prva sedmodnevna radionica, koja će trajati od 1. do 7. rujna 2013. godine, održat će se na otoku Visu, na Imanju pod Kistom i namijenjena je svim ženama koje žele osloboditi svoju kreativnost kroz medij fotografije.

Female space ili Ženski prostor konceptualni je projekt udruge DEGA ART koji se sastoji od ciklusa radionica i seminara namijenjenih poticanju te oslobađanju ženske kreativnosti korištenjem raznih medija, od fotografije do plesa. Svaki ciklus ima svoj tematski okvir, uvijek s naglaskom na osvještavanje i izražavanje ženskog kreativnog potencijala kroz primjenu različitih procesa koji potiču oslobađanje i realiziranje stvaralačke energije, koja je jedan od bitnih elemenata samorazvoja.

Katarina Karakaš Spiroski i Lana Ćosić, dvije mlade umjetnice, novim projektom Female space donose osvježenje hrvatskoj umjetničkoj sceni. Glazbenice, koje su na svom razvojnom putu okrenule poglede prema neistraženoj pučini fotografije i dizajna, odlučile su kroz različite idejne izraze prenijeti svoje znanje i osvijestiti kreativnost žena koje su na tragu svojih iskonskih težnji prema osobnom umjetničkom izražaju i buđenju kreativne energije.

Cilj Female space-a je stvoriti mrežu besplatnih radionica kroz suradnju s lokalnim vlastima, ženskim organizacijama i udrugama, koje bi se odvijale diljem Hrvatske, s mnogim umjetnicima kao i gostima predavačima koji su spremni polaznicama radionica prenijeti svoja znanja i iskustva.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u ovom procesu oslobađanja ženske kreativnosti, kao i sve slične organizacije koje imaju zadaću osloboditi ženu od okova društvene indoktrinacije i raznih stereotipa koje koče ženski umjetnički izraz da se pridruže suradnji.

Sve informacije možete pronaći na sljedećim stranicama:

 http://www.femalespace.org

 https://www.facebook.com/FemaleSpaceProject

 http://www.vis-cultrelax.com