Početna Vijesti Sport Orenburg: Bekić srebrna, Maranić brončana!

Orenburg: Bekić srebrna, Maranić brončana!

900
0

Iz ruskog Orenburga dolaze nam odlične vijesti sa Europskog seniorskog kupa u Orenburgu. Zagrepčanke su odsvojile dvije medalje u judu. Čestitamo!

Prvog dana natjecanja Andrea Bekić (JK ZAGREB) osvojila je srebrno odličje u kategoriji do -57kg. Bekić je do svoje prve medalje sa seniorskog ECup-a došla pobjedama nad A.BUZINA (RUS), Y.RYZHOVA (RUS), O.ANDREEVA (RUS), te je nažalost u finalu izgubila od predstavnice Nizozemske, Carle GROL.

Andrea Bekić (Foto: www.eju.net)

Ivana Maranić (JK PANDA – Zagreb) nastupila je u kategoriji -78kg i osvojila brončanu medalju. Pobjedila je A. KACHAROVSKAYU (RUS), K.FURMANEK (POL) i upisala poraz od A.DMITRIEVU (RUS) koja na kraju osvaja zlatno odličje.

Ivana Maranić s brončanom medaljom (Foto: www.eju.net)

Pobjede na turniru je još uspio upisati Bernard Azinović (JK ZAGREB). U kategoriji -60kg, iako je još junior, pobjedio je V.TUTKHALYAN (BLR), A.SUPYGALIYEV (KAZ), te upisao dva poraza od O.BESAEV (RUS) i A.RAKHMATULLAEV (UZB).

Na turniru su još nastupili Jurica Katić (JK PANDA-Zagreb) i Kristina Marijanović (JK LIKA – Zagreb), ali nažalost bez pobjede. (Hrvatski judo savez)