Početna Događanja OMart poziva na ogledne satove i upise u novu sezonu likovnih radionica

OMart poziva na ogledne satove i upise u novu sezonu likovnih radionica

67
0

OMart, kreativne usluge u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu, pozivaju na ogledne satove i upise u novu sezonu likovnih radionica za male i velike!

Pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje, Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture i Jelene Čulo, akademske slikarice, u MSU početkom rujna započinje nova sezona za likovnih radionica djecu i mlade te Tečajevi crtanja i slikarstva za odrasle, kao i tečajevi Priprema za srednje umjetničke škole i fakultete!

Programi se održavaju u MSU Zagreb na adresi Avenija Dubrovnik 17!

Na likovnim radionicama djeca i mladi će se upoznati s crtačkim, slikarskim i kiparskim tehnikama, a učit će i o velikim umjetnicima i njihovim djelima! Programi predviđaju i terenske radionice, obilazak izložbi u MSU Zagreb te gostovanja umjetnika s današnje scene! Programi KIDS art, 6-9g. i TEEN art, 10-14g. uključuju i elemente waldorfskog slikanja i pedagogije.

Krećemo i s kreativno likovnim programom za djecu uz usvajanje talijanskog jezika BIMBI&ARTE!

U suradnji s udrugom Umjetnost za malene nastavljamo s KIDS MUSIC&ART, 5-9g. koji objedinjuje glazbenu umjetnost i likovno izražavanje!

Ove sezone na večernjim druženjima za odrasle rezervirali smo Tečaj crtanja i Tečaj slikarstva, a pripremamo i jedinstveni Tečaj kaligrafije na kojem ćemo se upoznati s krasopisom i meditativnim učinkom ispisivanja slova.

Na pripremama za srednje umjetničke škole i fakultete radi se na elementima koji se boduju na prijemnim ispitima poput crtanja stolca za upis u Školu primijenjene umjetnosti ili crtanje/slikanje portreta za Akademiju likovnih umjetnosti.

»Svi ljudi posjeduju kreativni potencijal! Likovno stvaralaštvo ima pozitivan učinak na sve dobne skupine, a ono za čovjeka predstavlja težnju prema bogatijem, ispunjenijem i kvalitetnijem životu! Na OMart radionicama, polaznike uključujemo u umjetničke procese kako bi kod njih potaknuli osjećaj za stvaralaštvo i inicijativu, aktivnu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju, kao i smisao za samostalnost, slobodu mišljenja, djelovanja te rasuđivanja. Jer, moramo naglasiti, umjetnost potiče kognitivni razvoj i omogućava izražavanje vlastitih misli, raspoloženja, afiniteta i talenata na različite načine te širi naš pogled na svijet!«, navodi Melita Omeragić, voditeljica programa, kiparica i waldorfska pedagoginja.

Završetak sezone obilježit će se izložbom umjetničkih djela grupa KIDS art i TEEN art u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, završnom izložbom polaznika ART za odrasle kao i izložbom/izvedbom polaznika KIDS MUSIC&ART programa!

Moguće je prijaviti se za ogledne sate već od rujna za grupe:

KIDS ART, likovne grupe od 7-9 godina u terminu održavanja četvrtkom od 18:00-19:30 sati ili subotom od 11:15-12:45 sati

TEEN ART, likovne grupe od 10-14 godina u terminu održavanja četvrtkom od 19:30-21:00 sat ili subotom od 13:00-14:30 sati

Tečaj crtanja za odrasle u terminu održavanja petkom od 19:00-21:00 sat

I u listopadu za grupu:

KIDS MUSIC&ART, glazbeno-likovna grupa od 5-9 godina u terminu održavanja srijedom od 17:30-19:00 sati!

Pripreme za srednje umjetničke škole i fakultete održavaju se od rujna, subotom od 9-11 sati s početkom rada po dogovoru.

Prijave i informacije na:[email protected]

Telefon: +385 (0)91 5021727, OMart, kreativne usluge, vl. Melita Omeragić