Početna Događanja OMart organizira online ljetne likovne tečajeve za djecu i za odrasle!

OMart organizira online ljetne likovne tečajeve za djecu i za odrasle!

294
0

OMart, obrt za kreativne usluge, organizira online ljetne tečajeve za djecu i odrasle u drugoj polovici mjeseca lipnja i u srpnju. Tečajevi su pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje i Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture.

Online Tečaj ilustracije namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta i provodi se kroz šest susreta u periodu od 17. lipnja do 22. srpnja 2020. godine. Termin održavanja radionica je srijedom od 17:30-19:00 sati.

Online Tečaj slikarstva za odrasle provodi se kroz šest susreta u periodu od 19. lipnja do 24. srpnja 2020. godine. Termin održavanja radionica je petkom od 19:00-21:00 sat.

Online tečajeve provodimo putem Zoom aplikacije!

Na online Tečaju ilustracije djeca osnovnoškolci će naučiti što je to ilustracija i koji sve tipovi ilustracije postoje! Izradit će stripove, mange, anime, slikovnice i filmske plakate, a inspiraciju za to će crpiti iz svojih najdražih crtića, knjiga, bajki, filmova ili svega onoga što ih nadahnjuje.

Na online Tečaju slikarstva odrasli će se upoznati s osnovnom teorijom slikarstva, a usvojit će dvije slikarske tehnike: akvarel i akril. Bavit će se pritom različitim temama i stilovima u umjetnosti, a upoznat će se i s djelima velikih umjetnika poput Gustava Klimta, Pabla Picassa, Henri Matissea, Vasilija Kandinskog i Vincenta Van Gogha!

˝Umjetnost je značajna jer donosi sreću u naš život! Likovno stvaralaštvo ima pozitivan učinak na sve dobne skupine, a ono za čovjeka predstavlja težnju prema bogatijem, ispunjenijem i kvalitetnijem životu! Zbog toga smo osmislili online tečajeve djecu osnovnoškolce (Tečaj ilustracije) i za odrasle (Tečaj slikarstva), kako bi u ovom periodu ponudili mogućnost kreativnog izražavanja na siguran i pristupačan način.˝, navodi Melita Omeragić, voditeljica programa, kiparica i waldorfska pedagoginja.