Početna Video Održana svečana premijera dokumentarnog filma Marijanski zavjet za domovinu

Održana svečana premijera dokumentarnog filma Marijanski zavjet za domovinu

898
0

U Kaptol Boutique Cinema, pred dvjestotinjak svečanih uzvanika premijerno prikazan dokumentarni film „Marijanski zavjet za Domovinu“ kao i najavljeno 3. Zavjetno hodočašće čiji će put u trajanju od 75 dana i 1700 km, od 10.6. do 24.8. 2017. proći svim većim Marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske ali i dijelom Bosne i Hercegovine.

Film u trajanju od 50 minuta prikazao je najzanimljivije trenutke Marijanskog zavjeta za Domovinu, kroz iskustva sudionika i domaćina po mjestima prolaska, njihove motive za uključivanje, te okupljenim dirnutim uzvanicima pružili uvid u značaj i smisao zavjetnog hoda za Domovinu za pojedince, za branitelje – one koji su za vrijeme rata kao branitelji prošli tim putevima, za one mlade koji žele dati svoj doprinos kroz zahvalnost, ali i molitvu za Domovinu u kakvoj žele živjeti kao i za sve one koji tako svojim uključivanjem u ovaj zavjet žele poslati poruku – volim svoju Domovinu. Emocije sudionika filma, mladih i branitelja kao i glavne poruke filma, prenesene su na uzvanike koji su se dirnuti dojmovima nakon filma, odlučili se uključiti u ovaj projekt i priključiti se 3. Zavjetnom hodočašću.

Svečanu premjeru ovog filma uveličali su svojim dolaskom: Izaslanik Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Savjetnik za branitelje, g. Ante Deur, Izaslanik Predsjednika Vlade, Ravnatelj Ureda komisije za odnose s vjerskim zajednicama, g. Šime Jerčić, Zastupnici Hrvatskog Sabora g. Slaven Dobrović i g. Marko Sladoljev, Izaslanik Ministra hrvatskih branitelja, pomoćnik ministra g. Dinko Tandara, Izaslanica Ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, pomoćnica gđu. Ana Odak, Izaslanik Ministra Vanjskih i Europskih Poslova g. Ivica Glasnović, Zamjenica Držanog tajnika, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gđa. Ivana Perkušić, Izaslanica Gradonačelnika grada Zagreba, Pomoćnica Pročelnice Gradskog ureda za branitelje, gđa. Kata Tipura, predstavnici braniteljskih udruga i ostalih organizacija, duhovnik bratovštine p. Ivan Ike Mandurić, te ostali predstavnici katoličke crkve kao i poznata sportašica Ivana Brkljačić te sudionici prošlogodišnjih hodočašća.