Početna Vijesti Kultura Od skice do animacije – ekskluzivni uvod u filmove

Od skice do animacije – ekskluzivni uvod u filmove

1281
0

Božidar Trkulja, BonobostudioGalerija ULUPUH već tradicionalno, od 2009. godine, sudjeluje u programu Animafesta, izložbama koje predstavljaju animirane filmove na, uvjetno rečeno, galerijski način. Umjesto projekcije filma u zamračenom prostoru, izlažu se skice, scenografije, knjige snimanja i sl. koje prethode njegovu nastanku, te se, kao dopuna festivalskom programu, najširoj publici nudi rijetko dostupan uvid u složeni proces izrade animiranog filma. Tako će biti i ove godine pa se u srijedu, 1. lipnja u 12 sati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu otvara prateća izložba Animafesta – Od skice do animacije.

David Peroš, Animatori

Aktualna domaća produkcija predstavlja se kroz izbor filmova koji su u pripremi ili su netom dovršeni. Ta „snimka“ aktualnog trenutka hrvatske animacije „u nastajanju“ pružiti će publici ekskluzivni, pretpremijerni uvid u filmove koji tek čekaju svoju javnu promociju, a pripremaju se u ovom trenutku u studijima Zagreb filma, Bonobostudija, 3D2D Animatora, Kaskader produkcije i dr.

Filmovi će biti predstavljeni izborom skica i crteža, dijelovima scenografije s lutkama, animiranim isječcima, radnim fotografijama, knjigama snimanja i sl. Uz njih, na DVD-u će se u cjelovitoj verziji moći pogledati filmovi koji su nedavno dovršeni.

Dubravko Mataković, Zagreb film

Autori: Simon Bogojević Narath, Saša Budimir, Magda Dulčić, Damjan Flegar, Tomislav Gregl, Ivana Guljašević, Irena Jukić Pranjić, Lea Kralj Jager, Draško Ivezić, Marijan Lončar, Dubravko Mataković, David Peroš Bonnot, Veljko Popović, Bruno Razum, Goran Stojnić, Božidar Trkulja, Darko Vidačković, Krešimir Zimonić, Danijel Žeželj

Izložba će se moći pogledati do 5. lipnja, radnim danom od 10 do 17 sati, u subotu i nedjelju od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Danijel žeželj, Zagreb film

RASPORED PROJEKCIJA ANIMAFESTA