Početna Izbor Obnovljena staza na Mladosti čeka najbrže svjetske trkače

Obnovljena staza na Mladosti čeka najbrže svjetske trkače

282
0

Tjedan dana prije 69. Hanžekovićevog memorijala gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i direktorica mitinga Ivana Brkljačić obišli su obnovljenu stazu na Mladosti.

„Želim još jednom zahvaliti Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću što su omogućili potpunu rekonstrukciju staze nakon punih 20 godina. Hanžekovićev memorijal je okosnica razvoja zagrebačke i hrvatske atletike i mi smo prilikom ove rekonstrukcije prije svega vodili računa o interesima zagrebačke i hrvatske atletike, koji su najveći korisinci ovog objekta. Od sljedeće godine IAAF uvodi novu kategoriju mitinga i mi želimo ostati u rangu vrhunskih mitinga kao što su Berlin, Stockholm i Hengelo.
Što se tiče ovogodišnjeg mitinga, ponosni smo što i ove godine u glavnim ulogama imamo domaće atletske zvijezde koje predvodi naša zlatna Sandra Perković, veselimo se povratku Sare Kolak te sjajnom bacaču kugle Filipu Mihaljeviću“, rekla je Ivana Brkljačić.

Na organizaciju mitinga i uređenje staze na Mladosti osvrnula se i predsjednica Organizacijskog odbora mitinga Jelena Pavičić Vukićević:

„Želim se, prije svega, zahvaliti svim volonterima i organizatorima koji vrijedno rade kako bi vrhunski svjetski atletičari osjetili onu poznatu atmosferu našeg mitinga i kako bi grad Zagreb od sljedeće godine bio u kategoriji onih gradova koji imaju vrhunske mitinge. Zahvaljujem klubovima, atletičarima i Zagrebačkom atletskom savezu na angažmanu jer sve ovo radimo zbog sporta i sportaša. Oni promoviraju naš sport u svijetu. A slika koja će s Hanžeka otići u svijet bit će najbolja promocija našeg grada.“

Podjela ulaznica za 69. Hanžekovićev memorijal počinje na Mladosti u utorak u 18 sati, dok za 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje u bacanju kugle na fontanama 2. rujna ulaznice nisu potrebne.