Početna Grad Zagreb Novouređeni Savski most i radovi na javnoj rasvjeti sjeverne strane savskog nasipa

Novouređeni Savski most i radovi na javnoj rasvjeti sjeverne strane savskog nasipa

2433
0

“Na sjevernoj strani nasipa, od Jadranskog do Mosta mladosti, napravit ćemo novu javnu rasvjetu s 172 rasvjetna stupa kako bi se sugrađani i po noći mogli rekreirati, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši kako je u tijeku završna faza iluminacije Željezničkog mosta. U sljedećih godinu dana osvijetlit ćemo i Most slobode, Most mladosti, Podsusedski,  Jankomirski, Jadranski, Domovinski i Savski (pješački) most”,  najavio je zagrebački gradonačelnik.

Postojeća rasvjeta je neekološka, dotrajala i zastarjele tehnologije. Nova, štedljiva javna rasvjeta osvjetljavat će cijeli sjeverni dio nasipa u dužini od četiri kilometara, dok je stara osvjetljavala tek polovicu te dužine. U sklopu izgradnje nove javne rasvjete sanirat će se i postojeća pješačka staza sa odmorištima.

Također, paralelno s radovima javne rasvjete izvode se radovi na kruni nasipa.
Hortikulturno se uređuju odmorišta, postavljaju se nove metalne klupe, koševi za smeće i koševi za pseći izmet. Na dijelu niz ulicu Novska izgradit će se manji workout, s četiri sprave za rekreaciju odraslih na otvorenom, pojasnio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Damir Đerzić, dodavši da će se na lokacijama  Veslačka bb, Prisavlje bb i Novska bb postaviti tri Viktorija zdenca.

Kako se čulo, sanacija pješačkog mosta obuhvatila je stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu, postavljanje, s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa, klupa za odmor i posuda s cvijećem. Po sredini mosta je biciklistička staza, a s lijeve i desne strane pješački hodnik.

Asfaltirana je i cijela površina okretišta tramvaja, postavljena je nova vertikalna i horizontalna signalizacija i nova zaštitna odbojna ograda, a sanirane su i stepenice.

Uređena su i dva autobusna stajališta, koja bi kroz nekoliko tjedana trebala dobiti i nadstrešnicu.

Izvor: zagreb.hr