Početna Grad Zagreb Novih 125 km biciklističkih staza do 2017.

Novih 125 km biciklističkih staza do 2017.

U planu novih 125km biciklističkih staza
Foto: Pixabay

U prostoru Tribine grada Zagreba, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem, u četvrtak 27. svibnja prisustvovao je predstavljanju projekta Izrada studije izvodljivosti za projekt Greenway – državna glavna biciklistička ruta br. 2″, čiji je nositelj Grad Zagreb, a partner Zagrebačka županija.

Ovo je I. faza provedbe projekta, a po završetku III. faze koja je planirana tijekom 2017. godine, Zagreb i Zagrebačka županija bit će bogatiji za 125 kilometara biciklističke prometnice koja prati tok rijeke Save od Granice sa Slovenijom do Lijevog Dubrovčaka.

“Nakon 270 kilometara biciklističkih staza u gradu Zagrebu, red je da Zagreb povežemo sa županijom. Sretan sam da će se nakon završetka ovog projekta sve više ljudi voziti biciklom. To je naš doprinos održivom razvoju, ekološkoj osvješćenosti i zdravom stilu života”, izjavio je na temu gradonačelnik grada Zagreba.

Procijenjena vrijednost projekta je 122.931.861,30 kuna, a 85 posto sufinancirat će Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program “Promet 2007. – 2013”.

Izvor: Službene stranice Grada Zagreba

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here