Početna Festivali Novi ZagrebDox: 150 filmova u osam dana

Novi ZagrebDox: 150 filmova u osam dana

0

S približno 150 filmova u 16 programa i uzbudljivim programskim novitetima ZagrebDox u veljačizapočinje svoju drugu festivalsku dekadu.

ZagrebDox - Pravila igre
Pravila igre (Fra)

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 22. veljače do 1. ožujka 2015. u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol.

Službeni natjecateljski program ZagrebDoxa uključuje međunarodnu i regionalnu konkurenciju, dok službeni program uključuje Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstori doxa, Stanje stvari, Teen Dox, Factumentarce i ADU Dox.

Spomenimo i nove posebne programe Triler dox, Blistok i ZagrebDoXXL te dvije retrospektive hrvatskih dokumentaraca u selekciji filmske kritičarke i filmologinje Diane Nenadić – Autorsku večer Vinka Brešana i Retrospektivu hrvatskih glazbenih dokumentaraca.

Uz već predstavljene naslove, pobjednički film IDFA-e O ljudima i ratu i aktualnog kandidata za Oscara Virunga, u međunarodnoj konkurenciji izdvaja se pobjednik DOK Leipziga, francuski film Pravila igre.

Sve informacije i kompletan program moguće je potražiti na službenoj web stranici ZagrebDox-a. Cijena ulaznica i ove je godine 20 kuna za dnevne projekcije te 25 kuna za večernje projekcije. Za program Teen Dox cijena ulaznice bit će 15 kuna.

Već tradicionalno nakon zatvaranja festivala i dodjele festivalskih nagrada najboljim filmovima po izboru žirija, u nedjelju, 1. ožujka po cijeni ulaznice od 35 kn, posjetitelji će u programu The Best of Fest moći pogledati sve nagrađene filmove ovogodišnjeg ZagrebDoxa. U dnevnim terminima besplatno se prikazuju filmovi iz međunarodne i regionalne konkurencije.

I ove godine ZagrebDoxodržava se uz potporu Grada Zagreba, Hrvatskog audiovizualnog centra i programa Kreativna Europa – potprograma MEDIA.

Generalni sponzor već devetu godinu zaredom je Hrvatski Telekom.