Početna Moj Zagreb Novi obračun potrošnje vode

Novi obračun potrošnje vode

1073
1

Davor Poljak, voditelj podružnice Vodoopskrba i odvodnja u emisiji Radio Sljemena “Zagrebački razgovori” najavio je skorašnje uvođenje novog sistema obračuna potrošnje vode koji je usklađen s Zakonom o vodama. Prema novom obračunu, pored varijabilnog utroška vode, uvodi se i fiksna naknada u iznosu od oko 29 kuna s PDV-om.-Ovakvim obračunom prosječni potrošači vode neće plaćati višu cijenu vode. Zakon o vodama je predvidio fiksnu naknadu koja ulazi u prihode VIO-a i koju smo obvezni uvesti- objasnio je Davor Poljak.

Najavio je, također, dugoročne ciljeve podružnice koje su stručni timovi VIO-a prezentirali nadležnom Skupštinskom odboru. Prema tim planovima, u sljedećih deset godina Vodoopskrba i odvodnja planira pokriti 98 posto zagrebačkog područja vodoopskrbnim i odvodnim sustavom. Na upit građana o uvođenju bar koda na uplatnice za vodu, Poljak je odgovorio da će onaj postotak uplatnica, koje još nisu u sustavu Jedinstvene uplatnice, kroz nekoliko mjeseci dobiti svoj kod.Građane je zanimalo i održavanje sustava odvodnje i kanalizacije te frekvencija njihova čišćenja.-Čišćenje i održavanje kanalizacije i odvodnje radimo temeljem ugovora potpisanim s Gradom Zagrebom. Prema njemu je predviđeno čišćenje oko 75 000 slivnika godišnje. Ukoliko je potrebno pojačati čišćenje to moramo dogovoriti s Gradom- rekao je Davor Poljak.Dodao je i kako je podružnica nedavno obnovila certifikat ISSO: 9001 koji je garancija kvalitete poslovanja. (Zagrebački holding)

1 Komentar

  1. stovana gospodo iz vodoopskrbe,
    mislim da vi imate problema sa mozdanim stanicama,pretanite se razbacivati sa novcima pa cete imati dovoljno novca u blagajni.Zanima me koji je idiot(monopolist)izmislio pretplatu.Iskreno podsjecate me na lopovsku firmu T-com i HTV.Pretplata za vodu+normalni obracun?
    Stvarno vas treba biti sram

Comments are closed.