Početna Vijesti Sport Novi ambasadori akcije Lavandon za “CeDePe dom” i “Dobra duša Bauerfeinda”

Novi ambasadori akcije Lavandon za “CeDePe dom” i “Dobra duša Bauerfeinda”

1675
0

Novacic_Petrovic_Maras_Kracic_MilatMirna Maras, Tomislav Petrović i Ivan Novačić novi ambasadori akcije Lavandon za “CeDePe dom” i “Dobra duša Bauerfeinda”.

Novi ambasadori isprobali su Bauerfeind mjernu tehnologiju koja može spriječiti nepravilno držanje, pomoći pri ranom otkrivanju i liječenju poteškoća s venama. Postali su i vlasnici univerzalne obuće Lavandon od čije prodaje dio sredstava ide za dom za osobe s cerebralnom i dječjom paralizom. Pridružili su se mnogim poznatim osobama iz gospodarskog, sportskog, kulturnog i političkog života koji podržavaju ovu humanitarnu akciju i daju joj svoj značajan doprinos.

Humanitarna akcija Lavandon za “CeDePe dom” i „Dobra duša Bauerfeinda“ pokrenuta je prije četiri mjeseca s ciljem prikupljanja sredstava za novi doma za osobe s cerebralnom i dječjom paralizom. „Novim domom za osobe s teškim oblicima cerebralne paralize osigurat će se sigurnija budućnost za roditelje koji se brinu o svojim ovisnim članovima te prestanak bojazni – što će biti kada me više ne bude. Za korisnike buduće stambene zajednice to znači neovisniji život u kojem mogu birati s kim će živjeti, na koji način će provoditi vrijeme i ostvarivati svoje želje“, kazao je Dario Karačić, predstavnik CeDePe – Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb.

Foto: PRESS„Bauerfeind ambasadori prisutni su u svim sferama društvenog života. Renata Sopek, Antonija Stupar Jurkin, Milan Bandić, Joško Čagalj Jole, Ante Todorić, Davor Bernardić, Mario Maloča, Marko Tomasa, Dario Šarić i Nikola Vujčić naši su suputnici prema jedinstvenom cilju – rješavanju egzistencijalnih problema osoba s cerebralnom paralizom. Zahvaljujemo svima koji podržavaju akciju Lavandon za “CeDePe dom” i „Dobra duša Bauerfeinda“ i pozivamo i druge da se uključe.“, kazao je tom prilikom Frane Milat, nacionalni voditelj ORTOREHA tima i grupe proizvoda za ortopediju i rehabilitaciju Bauerfeind.

Uz doprinos ambasadora u fond za “CeDePe dom” ide i dio sredstava od prodaje ručno rađenih hrvatskih cipela Lavandon. Riječ je o obući koja posjeduju ekskluzivan kalup zbog kojeg cipele savršeno pristaju stopalu i pomažu zdravlju nogu i kralježnice. Izrađuju ih stari majstori od izdržljivih materijala poput mekane napa kože.

„Uključivanjem u akciju Lavandon za “CeDePe dom” i „Dobra duša Bauerfeind“ želim skrenuti pozornost na probleme s kojima se susreću osobe s cerebralnom i dječjom paralizom i potaknuti medije da pričaju o tome. Vjerujem da će i ova humanitarna akcija biti uspješna jer su Hrvati do sada pokazali da imaju veliko srce“, kazala je Mirna Maras, nova ambasadorica akcije.

„Drago mi je da sam dobio priliku priključiti se humanitarnoj akciji Lavandon za “CeDePe dom” i „Dobra duša Bauerfeinda“ te pozivam sve ostale sportaše, glazbenike, glumce… osobe aktivne u javnom životu da nam se pridruže kako bi se problem što više aktualizirao te da bi akcija ostvarila svoj humani icilj“, komentirao je ambasadora Ivan Novačić.

„Kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu važno je nositi se s problemima, ne bježati od njih već ih prihvaćati i vjerovati u sebe. Važno je uvijek pružiti maksimum, i rezultat neće izostati. Ivan i ja, kao košarkaši i sportaši to jako dobro znamo“, nadovezao se na svog suigrača Ivana Tomislav Petrović.

Novi ambasadori ovom su prilikom prošli tretman dijagnosticiranja stanja stopala i potkoljenice neophodan za izradu personaliziranih uložaka za obuću Lavandon. U Bauerfeind poslovnici u Draškoivćevoj 56, u Zagrebu izmjerili su vensku cirkulaciju, statiku stopala, napravili izmjeru potkoljenice i stopala, te dinamičku analizu hoda – dijagnostiku koja pomaže u izradi adekvatnih pomagala za ublažavanje probleme s kretanjem.

Foto: PRESS

Osim novih ambasadora besplatnu provjeru stanja venske cirkulacije i analizu statičnog opterećenja stopala te savjete vezano za probleme natečenih nogu, slabe cirkulacije, bolnih listova te popucalih kapilara svi zainteresirani mogu dobiti u Bauerfeind poslovnicama diljem Hrvatske. Besplatne pretrage izovode se s uređajima VenoScan i Bodytronic 300 koji mjere statičku opterećenost stopala i obujam potkoljenice te pomažu pri individualnoj opskrbi s ortopedskim ulošcima ili cipelama i kompresivnim čarapama, kao i kod pravilnog izbora sportske obuće za sportaše i rekreativce.