Početna Grad Zagreb Novčana pomoć umirovljenicima stiže 12. i 13. veljače

Novčana pomoć umirovljenicima stiže 12. i 13. veljače

1084
0
Novčana pomoć umirovljenicima za veljaču
Foto: Službene stranice Grada Zagreba

Prema informacijama koje stižu iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, novčana pomoć umirovljenicima za veljaču isplaćivat će se putem tekućih računa Zagrebačke banke i Hrvatske pošte.

Točnije, korisnicima s otvorenim računima u Zagrebačkoj banci novčana pomoć bit će isplaćena u četvrtak, dok će onima koji pomoć primaju preko HP-a isplata biti realizirana dan poslije. Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu, moći će ju preuzeti u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba 13. srpnja 2012., pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske, koji su prijavljeni na području Grada Zagreba najmanje 5 godina u kontinuitetu, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

– I. skupina: umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
II. skupina: umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
III. skupina: umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.