Početna Iz gradske uprave Nova škola u Vidovcu

Nova škola u Vidovcu

575
0
www.zagreb.hr

Nova škola u Vidovcu – novoizgrađeni objekt Osnovne škole u Markuševcu potpuno je završena, uređena i opremljena. Nova škola izgrađena je na temeljima stare, te ima kapacitet za nešto više od 100 učenika. U prizemlju se nalaze učionice za niže razrede, a na prvom katu učionice namijenjene uzrastu od 5. do 8. razreda. Vrijednost radova s PDV-om iznosi oko 32 milijuna kuna, istaknuo je gradonačelnik Bandić dodavši kako je škola toliko lijepa da bi se on odmah rado vratio u osnovnoškolske klupe.

Podsjećamo, izgradnja je započela krajem 2017., a završeni su svi radovi na objektu, unutar objekta, kao i na okolišu. Osim spomenutih učionica, tu je i kuhinja s blagovaonicom na prizemlju, sportska dvorana u podrumu, prostorija namijenjena svečanostima te terasa. Obavljeni su svi komunalni priključci, te pripajanje na javnu prometnu infrastrukturu. Građevinska bruto površina iznosi oko 2330 m². Sljedeća aktivnost koja nas očekuje je tehnički pregled kako bi ishodili uporabnu dozvolu i započeli s korištenjem objekta.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak kazao je kako se intenzivno radi na uređenju postojećeg vanjskog igrališta. Cilj je igralište, paralelno s novoizgrađenom školom, staviti u uporabu na jesen početkom školske godine.

Područna škola Vidovec od školske godine 2019./2020. radit će u jednoj smjeni.