Početna Nagrade Nomatkinja – knjiga Ayaan Hirsi Ali koja će vas dirnuti

Nomatkinja – knjiga Ayaan Hirsi Ali koja će vas dirnuti

791
0

naslovnica knjige NomatkinjaAyaan Hirsi Ali izazvala je svjetsku senzaciju svojom hrabrom memoarskom prozom „Nevjernica“. U svojoj novoj memoarskoj knjizi „Nomatkinja“, priča o svojem dolasku u Sjedinjene Države kako bi ondje započela nov život, i gdje bi je ocean dijelio od prijetnji smrću od strane europskih islamista, političkog razdora kojem je svjedočila (štoviše, ne svojom krivnjom i izazvala, kad je zbog nje pala nizozemska vlada) i od unutarnjih sukoba kroz koje je prolazila, razdirana između naslijeđa tradicionalnog odgoja i zapadnjačkog moderniteta.

Hirsi Ali opisuje brojna iskušenja u životu nakon što je bježeći od neželjenog braka raskinula veze s obitelji i borbu da odbaci naslijeđenu kulturu praznovjerja i zastarjelih shvaćanja što su u početku usporavala njezino uklapanje u zapadnjačko društvo.

Ona iznosi vrlo dirljivu priču o pomirenju sa svojim pobožnim ocem neposredno pred njegovu smrt, koji je se odrekao kad je nakon napada 11. rujna odbacila islam. Nomatkinja je prikaz obitelji koju je razdvojio sukob civilizacija, ali isto tako i dirljiva, optimistična i često humorom prožeta priča o susretu jedne žene odrasle u Africi i Europi sa suvremenom Amerikom.

Za više informacija posjetite štand Naklade Ljevak na Sajmu Interliber do 14. studenog na Zagrebačkom velesajmu.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr i Naklada Ljevak poklanjaju vam primjerak knjige Ayaan Hirsi Ali “Nomatkinja”.

Kako biste osvojili knjigu, potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Nomatkinja_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje: Čija je vlada pala zbog Ayaan Hirsi Ali? Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 19. studenog kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti sretnog dobitnika.

Sretno! :-)

DOBITNICA

Knjigu je osvojila Mirjana Bešter. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade primit će e-mailom.

Odgovor na nagradno pitanje glasi: nizozemska.