Početna ZG vodič Kultura (vodič) Noć muzeja i u Hrvatskom državnom arhivu

Noć muzeja i u Hrvatskom državnom arhivu

774
0

U ovogodišnjoj kulturnoj manifestaciji Noć muzeja u organizaciji  Hrvatskog muzejskog društva sudjeluje 170 muzejskih i drugih kulturnih institucija diljem Hrvatske.

U 82 grada i mjesta muzeji, galerije i srodne ustanove u kulturi u petak, 25. siječnja od 18 do 1 sat poslije ponoći ponudit će posjetiteljima raznovrsne programe u cilju popularizacije muzejskih sadržaja i privlačenja publike svih uzrasta u muzejske prostore.

Hrvatski državni arhiv, po šesti put, sudjeluje u ovoj vrijednoj kulturnoj manifestaciji.

PROGRAM:

18 – 01 sat
–    posjetitelji mogu razgledati reprezentativne prostore  i stalni postav Hrvatskog državnog arhiva te dobiti besplatne promidžbene materijale

18 – 01 sat
–    prikazivanje novog DVD izdanja HDA Oktavijan Miletić, Amaterski filmovi II. dio

18 – 01 sat
–    razgledavanje izložbi Josip Matasović – 120. obljetnica rođenja i 50. obljetnica smrti te izložbe Pošta iz koncentracijskih logora Jasenovac i Stara Gradiška

18 – 01 sat
–  prigodna prodaja izdanja HDA

21 sat
–   koncert Petrinjskog puhačkog ansambla

Svi posjetitelji sudjeluju u zanimljivoj nagradnoj igri!

U akciju Noć muzeja svake se godine uključuje sve veći broj kulturnih ustanova diljem Hrvatske. Sukladno svojoj djelatnosti, idejama i mogućnostima muzeja Noć muzeja obilježena je specijalnim programima, tematskim vođenjima kroz izložbe i postave, prigodnim prodajama publikacija i suvenira te glazbenim događanjima.

Kako bi javnost bolje upoznali s ovom manifestacijom, svake se godine objavljuje publikacija sa cjelovitim programom svih uključenih ustanova i drugi promotivni materijali. Ulaz je besplatan.