Početna Kazalište NJUŠKE Teatra EXIT najbolja predstava na Međunarodnom festivalu mladog glumca ZAPLET 07,...

NJUŠKE Teatra EXIT najbolja predstava na Međunarodnom festivalu mladog glumca ZAPLET 07, Banja Luka

1040
0

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi NJUŠKE Teatra EXIT iz Zagreba u režiji Matka Raguža.

Predstavu odlikuje zavidan i ujednačen nivo glumačke igre i transformacije što u najvećoj mjeri doprinosi utisku i kvaliteti čitave predstave. Nesvakidašnja tema potiće gledaoca na razmišljanje o svijetu iz druge perspektive. Pseći svijet koji nam se ponekad čini tako dalekim i o kojem možda i ne razmišljamo nas kroz ove emotivne priče i sudbine može mnogo naučiti o nama samima.

Stručni žiri:

  • Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta RS
  • Marina Vodeničar, glumica Narodnog pozorišta Kikinda
  • Velimir Blanić, glumac i profesor Akademije umjetnosti Banjaluka

 

Predstavu možete pogledati u Teatru EXIT (Ilica 208, Zagreb) u subotu, 5.12. u 20h.

Ulaznice u prodaji na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT.

O predstavi

 

Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju…

U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski ovčar kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom.

U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Predstava je sufinacirana sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Prema tekstu The Dog Logs, CJ Johnson.