Početna Događanja Nije sve u novcu ima nešto i u parama

Nije sve u novcu ima nešto i u parama

314
0

Financial Week projekt je koji već osmu godinu zaredom organizira eSTUDENTov tim Računovodstvo i Financije. Projekt je to edukativnog karaktera koji iz godine u godinu donosi zanimljiva predavanja o aktualnim temama iz svijeta računovodstva i financija. Ove godine projekt će se održati od 16. do 20. 12. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te su pozvani svi zainteresirani, a nadasve studenti željni novih znanja i iskustava.

Tko te sve očekuje i što ti možeš očekivati?

Projekt započinje u ponedjeljak 16. prosinca predavanjem „Sve što treba znati o nekretninama“ Borislava Vujovića, dopredsjednika Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK. Tržište nekretnina buja iz dana u dan te se samo po sebi nameće pitanje što nakon toga slijedi. Predavanje je rezervirano za 14 sati u dvorani 51. Dok neki kupuju nekretnine, drugi „krpaju kraj s krajem“ i nije na odmet znati upravljati osobnim financijama. Upravo na tu temu, Boris Blažević, voditelj Škole pametnih financija drži predavanje u utorak 17.prosinca. Predavanje počinje u 13 sati u dvorani 51. Zahvaljujući sve većoj upotrebi visoke tehnologije koja omogućuje nove oblike plaćanja, gotovina je praktički iščeznula, a kartice su postale naša svakodnevnica. Upravo je iz tog razloga 18. prosinca na rasporedu predavanje „Kartice – tehnologija ispred i iza plastike“ Nikoline Cvitanović, direktorice kartičnog poslovanja u Zagrebačkoj banci u dvorani 31 s početkom u 11 sati. Upravo se karticama najčešće plaća i Europskoj Uniji čija je i Hrvatska članica od 2013. Otkako je Hrvatska pristupila EU postavlja se pitanje kada ćemo zamijeniti svoju nacionalnu valutu eurom. Nisu svi zadovoljni time, a Mislav Brkić, viši savjetnik HNB-a u Direkciji za europsku suradnju otkriva obje strane medalje u svom predavanju „Euro – koristi i troškovi“, koje će biti u dvorani 51, a započet će u 14 sati 18. prosinca. Za sam kraj, riječ preuzima Kristijan Cinotti, direktor i osnivač Mazarsa, 19. prosinca u 12 sati u dvorani 3. Njegovo predavanje „Analiza financijskih izvještaja“ ukazat će na važnost financijskih izvještaja te kakva je njihova budućnost. Svi zainteresirani moći će provjeriti naučeno 20. prosinca na radionici istog naziva uz pomoć Maria Kovačevića, senior assistanta u financijskom savjetovanju u Mazarsu u dvorani 51 s početkom u 13 sati.

Nije u šoldima sve, al’ neka ih tu kraj tebe!

Financial Week jedinstvena je prilika za nove spoznaje o aktualnim zbivanjima u svijetu računovodstva i financija. Dođi i otkrij nešto što dosad nisi. Saznaj o budućnosti jer i ti si dio nje! Više informacija uskoro na našem webu, društvenim mrežama i newsletteru eSTUDENTa.