Početna Moj Zagreb Novosti Nevrijeme u Zagrebu

Nevrijeme u Zagrebu

Foto: zagren.hrPriopćenje iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama:
Zbog olujnog nevremena koje je noćas zahvatilo Zagreb sve su dežurne ekipe na terenu. Javna vatrogasna postaja grada Zagreba tokom noći i jutra odradila je oko 50 intervencija, a u tijeku je preko 40 intervencija. Zrinjevac pregledava i čisti javne zelene površine, a Ured za upravljanje u hitnim situacijama angažirao je ekipe Šumarije da počiste Sljemensku cestu. Podignute su i ekipe Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Dežurni službenici Ureda su na lokaciji parkirališta kod Paromlina gdje se je urušio dio stare glavne zgrade. Zagreb parking uklanja vozila koja se nalaze u blizini a Policija osigurava parkirni prostor.

Kao što smo već istaknuli, sve su žurne službe na terenu, građane molimo za oprez i strpljenje, a sve dojave molimo da upute na broj 112.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama poziva sve građane koji su parkirali na parkiralištu Paromlin da dođu po svoje automobile.
Zbog jakog vjetra odletio je dio limenog krova sa zgrade u kojoj se nalaze OŠ Ivana Gorana Kovačića i 18. gimnazija. Za učenike koji se nalaze u objektu nema opasnosti. Pozvana je policija da ogradi vanjski prostor, a na terenu su i službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Također, Ured za upravljanje u hitnim situacijama poziva sve građane koji su parkirali na parkiralištu Paromlin da dođu po svoje automobile, a bilo kakve poteškoćei štete građani mogu se prijaviti na telefon 112.

Iz ZET-a javljaju o preusmjeravanju tramvajskog i autobusnog prometa.
Odlomljena grana koja je pala na žice gornjega voda na Maksimirskoj cesti skraćuje tramvajske linije 4, 7, 11 i 12 do zaokretnice u Maksimira, od kuda će putnike do Dubrave prevoziti autobusi.

Nevrijeme koje je tijekom noći i jutra zahvatilo veće područje grada prouzrokovalo je poteškoće u autobusnom prometu te su iz toga razloga pojedine autobusne linije
SKRAĆENE:
129 (Vrhovec – Mandaličina) do starog okretišta na Vrhovcu
105 (Britanski trg – Kaptol) do Ilirskog trga
125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) do crkve u Gornjem Vrapču
PREUSMJERENE:
210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) Grižanskom ulicom
205 (Dubrava – Markuševec – Bidrovec).
OBUSTAVLJENE:
203 (Svetice – Vinec – Krematorij)
226 (Kaptol – Remete – Svetice)
101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje)
138 (Britanski trg – Zelengaj – Britanski trg)
140 (Izvanredna linija Mihaljevac – Sljeme)
102 (Britanski trg – Mihaljevac)
227 (Svetice –Gornji Bukovec – Jazbina – Bliznec)

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here