Početna Moj Zagreb Nevrijeme poharalo Zagreb i širu okolicu Zagrebačke županije

Nevrijeme poharalo Zagreb i širu okolicu Zagrebačke županije

0

Tijekom poslijepodneva, nevrijeme je zahvatilo šire područje Zagrebačke županije, pogotovo potez Velika Gorica, Pisarovina, Jastrebarsko i Samobor.

Prema dojavama građana u Županijski centar 112 Zagreb, na prometnicama ima polomljenih grana i pokidanih električnih vodova.
Na području Jastrebarskog je prilikom ispaljivanja protugradne rakete zapaljen krov skladišta jednog trgovačkog centra. Požar je ugašen, a u njegovom gašenju sudjelovali su vatrogasci DVD-a Cvetković i Jastrebarsko (12 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila), javljaju iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Nešto iza 17 sati snažan vjetar, kiša i tuča veličine oraha pogodili su Sisak. Mnogi automobili su oštećeni, a primljeno je i 50-ak dojava o poplavljenim podrumima, uglavnom na području Petrinje i Kutine.

U Vinkovcima su poplavljeni neki nadvožnjaci, a iz centra 112 se doznaje da su sve raspoložive ekipe na terenu.

U okolici Karlovca, doznaje se, ima oštećenih krovova kuća, a na području Draganića i Tuškana ima oštećenih električnih vodova. U jednom se trenutku, na automobil koji se vozio centrom Karlovca blizu nekolicine škola, srušilo stablo, no na sreću nitko nije ozlijeđen. Vatrogasci su brzo stigli na mjesto nesreće i raščistili cestu.

Nevrijeme u Karlovcu

Izvor: dnevnik.hr