Početna Izbor Neka Božić bude svima

Neka Božić bude svima

328
0

Mlada, ali efektivna i transparentna udruga koja već više od pet godina pomaže socijalno ugroženim obiteljima grada Zagreba ponovno poziva na akciju. Možete ih naći na: http://www.fbhumanitarci-zagreb.hr/

Mogu se pohvaliti kako su pomogli već preko 400 obitelji i to samo isključivo putem donacija.

Kao i svake godine i ove su krenuli s akcijom Neka Božić bude svima kojom obuhvaćaju 50-tak zagrebačkih obitelji, koji broje oko 120 djece. U ovo predbožićno vrijeme voljeli bi za složiti lijepe božićne pakete hrane i darova za djecu.

Uz osnovno (ulje, trajno mlijeko,šećer, tjestenina, riža, i sl.) želimo za njih sakupiti i orahe, grožđice, mak, rum, vanilin šećer, prašak za pecivo, suhi kvasac, čokoladu za kuhanje, čokoladu u prahu, slatko vrhnje, šećer i pudinge u prahu, kokos brašno, majonezu, margarin, krastavce, grašak, konzervirano voće i još mnogo toga, kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje najmilije pripremiti kolače i ostale delicije. Uglavnom, sve ono što i sami sebi kupujemo. I naravno, puno slatkiša”, rekli su nam.

Voljeli bi dobiti za korisnike i darovne kartice trgovačkih centara, pogotovo one City Centra One i Arena centra (gdje je veliki izbor dućana) koje su nam se proteklih godina pokazale kao idealan dar za tinejdžere (+15) obzirom da si na tim mjestima mogu kupiti šminku, kozmetiku, tenisice, garderobu ili nešto treće, nešto što će si sami izabrati po svom ukusu.

Kao i uvijek prikupljaju i one klasične darovne kartice, kako bi si obitelj pred sam blagdan mogla kupiti svježeg mesa, voća i povrća, te svega što im još treba.

Košaricu za prikupljanje namirnica i ove godine imaju u Garden Mallu. Ostala sabirna mjesta su:

D U B R A V A / P O LJ A N I C E:

“Caffe bar Gloss” IV. Poljanice 4, donacije se mogu ostaviti bilo kad (opet molimo, papirić od koga je donacija)

K N E Ž I J A:

Igraonica “Čarobna Šuma”, Braće Cvijića 15,
pon.-pet. 17:30 – 20:00
subota i nedjelja 09:30 – 20:00

Prostor udruge, Lašćinska 114a ima dežurstva za donatore i sakupljanje donacija ponedjeljkom, četvrtkom i subotom od 17-19 sati.

Za sve one koje preferiraju NET BANKING, te žele da mi obavimo kupovinu za njih, a i skoro sve obitelji dobiju i nešto novaca u paket hrane, tu je zaseban račun, otvoren samo za ovu akciju:

ERSTE BANKA, IBAN: HR 1124020061500039064
(u kućicu ispred poziva na broj upišite 00, a kao poziv na broj 99)
Molimo vas da u opis plaćanja svakako stavite riječ “donacija”

Ako želite ostati anonimni, napomenite i to u opis plaćanja.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj dobroj volji i veselju u darivanju, jer poučeni iskustvom prijašnjih godina, znamo da će odaziv biti velik.
Akcija sakupljanja traje do 15.12.2018. kako bi volonteri do Badnjaka uspjeli popakirati sve pakete i razvesti ih u obitelji.