Početna Vijesti Sport Natko operiran, na snijeg se vraća u ožujku 2013.

Natko operiran, na snijeg se vraća u ožujku 2013.

776
0

Danas ujutro, u bolnici Akromion u Krapinskim Toplicama Natka je uspješno operirao dr. Čičak, te napravio operaciju stabilizacije lijevog ramena.

Naš skijaš Natko Zrnčić Dim, koji je zaradio težu ozljedu ramena na stazi u Beaver Creeku nakon pada u utrci spusta, nakon današnje operacije, sutra izlazi iz bolnice. Prvih mjesec dana Natko ne smije micati ramenom, no može raditi kondicijske treninge koji nisu vezani uz micanje ramena (sobni bicikl, trbušnjaci itd.), dok će rehabilitacija i razgibavanje ramena početi sredinom siječnja.

Njegov povratak na snijeg možemo očekivati u ožujku sljedeće godine ako rehabilitacija bude išla dobro, a postoji i mogućnost nastupa na nekim utrkama krajem sezone.

Nakon povratka iz Beaver Creeka (SAD) te pregleda na magnetnoj rezonanci i CT-u kod dr. Igora Borića u bolnici Sv. Katarina u Zaboku i kliničkog pregleda kod dr. Čička u Poliklinici Nemetova, kao i nakon konzultacija liječničke ekipe Hrvatskog skijaškog saveza, odlučeno je da je za Natka dugoročno najbolja i najsigurnija opcija operacija.

Ističe se kako se odluka za odlazak na operaciju činila logičnim i najboljim izborom, jer bi inače postojala velika mogućnost ponovnog iskakanja lijevog ramena, a želja i cilj je da Natko potpuno zdrav i spreman dočeka sljedeću olimpijsku sezonu.