Početna Događanja Natječaj za sudjelovanje na 4. Zagrebačkom festivalu crteža 2022

Natječaj za sudjelovanje na 4. Zagrebačkom festivalu crteža 2022

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb poziva likovne umjetnike iz Zagreba i zagrebačke županije, ali i ostalih dijelova Hrvatske da se prijave za sudjelovanje na 4. Zagrebačkom festivalu crteža 2022, koji će ove godine imati temu festivala – ”Igra”. Originalni koncept Zagrebačkog festivala crteža u organizaciji HDLU Zagreb pokrenut je 2019. godine, s ciljem da Festival crteža postane kreativna platforma, koja će kroz ‘realnu’ i virtualnu izložbu crteža uz prateće likovne radionice povezati umjetnike koji se izražavaju u mediju crteža, te svim kreativcima omogućiti da prodube svoja crtačka umijeća.

I ove godine, krajem rujna 2022. nastavlja se tradicija ”4. Zagrebačkog festivala crteža” u galeriji InArt (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb), koji će se odvijati cjelodnevno od 30. 9. do 2. 10. 2022.

Na 4. Zagrebačkom festivalu crteža organizirat će se besplatne likovne i kreativne radionice crteža za građane i prateću izložbu crteža zagrebačkih umjetnika, uz virtualnu izložbu i prezentaciju čitavog događanja na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici”. Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije bit će predstravljeni na ‘realnoj’ izložbi u galeriji InArt, a sve ostale umjetnike koji nisu iz Zagreba predstavit će na virtualnoj izložbi 4. Zagrebačkog festivala crteža 2022.

“Pozivamo sve likovne umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da nam pošalju svoje prijedloge za izložbu crteža na ”4. Zagrebačkom festivalu crteža 2022” s temom ”Igra”. Igra kao podsjetnik na djetinjstvo, istraživanje novog i nepoznatog, igre mašte i snova, igre u međuljudskim odnosima, zaigrano stanje duha, kreativne igre i pustolovine kroz umjetnost, sport, putovanja, učenje novih vještina, igre u prirodi, i sl. – sve ono što umjetnici zamišljaju pod pojmom ”igre” i željeli bi predstaviti kroz svoje crteže, ilustracije, stripove….može nam se ove godine poslati za 4. Zagrebački festival crteža 2022.”

Predlažu se neopremljeni crteži u svim crtačkim tehnikama na papiru i jasne fotografije predloženih radova u jpg. formatu, do 5 radova, rezolucije 300 dpi, koje treba poslati na mail udruge HDLU Zagreb:

  • [email protected] u attachmentu maila
  • do 1. 9. 2022. do 12 sati, s nazivom, tehnikom i dimenzijama radova, uz kraću biografiju umjetnika (do tri rečenice).

Izložba je bez kotizacije, imat će katalog besplatan za izlagače, a po završetku natječaja, svi pristupnici u roku od nekoliko dana dobiti će obavijest o rezultatima na svoju mail adresu.