Početna Događanja Natječaj za sudjelovanje na 3. Zagrebačkom festivalu crteža

Natječaj za sudjelovanje na 3. Zagrebačkom festivalu crteža

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb poziva likovne umjetnike iz Zagreba i zagrebačke županije da se prijave za sudjelovanje na 3. Zagrebačkom festivalu crteža, koji će ove godine imati i temu festivala – ”Avantura”.

Originalni koncept Zagrebačkog festivala crteža u organizaciji HDLU Zagreb pokrenut je 2019. godine, s ciljem da festival crteža postane kreativna platforma, koja će kroz ‘realnu’ i virtualnu izložbu crteža uz prateće kreativne radionice povezati umjetnike koji se izražavaju u mediju crteža i željeli bi s kolegama razmijeniti svoja iskustva, te produbiti svoje crtačko umijeće.

I ove godine će se, uz podršku Gradskog ureda za kulturu Zagreb, organizirati ”3. Zagrebački festival crteža” u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb), koji će se odvijati cjelodnevno od 30. rujna do 3. listopada 2021.

Na Festivalu crteža će se kao i prošlih godina organizirati besplatne kreativne radionice crteža za građane i prateću izložbu crteža zagrebačkih umjetnika, uz virtualnu prezentaciju čitavog događanja na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” (https://likumzg.wordpress.com/ ). Ako bi zbog pogoršanja epidemiološke situacije događanje bilo otkazano zbog preporuka stožera, izložbu crteža zagrebačkih umjetnika svakako bi predstavili u virtualnom obliku.

Pozivamo sve zagrebačke umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da pošalju svoje prijedloge za prateću izložbu crteža na ”3. Zagrebačkom festivalu crteža” s temom ”Avantura”. Avantura kao istraživanje nepoznatog, susret s novim prostorima, gradovima, ljudima, doživljaji iz djetinjstva i mladosti, duhovne avanture, avanture omiljenih književnih i filmskih junaka, avanture u prirodi, i sl. – sve ono što umjetnici zamišljaju pod pojmom ”avantura” i željeli bi predstaviti kroz svoje crteže, ilustracije, stripove….može nam se ove godine poslati za 3. Zagrebački festival crteža. Uz zagrebačke umjetnike, mogu se prijaviti i umjetnici iz drugih gradova, pod uvjetom da se sami pobrinu za to kako će radove dostaviti na festival i uzeti ih po završetku festivala, jer zbog ograničenih sredstava za organizaciju festivala, HDLU Zagreb ne može preuzeti troškove poštarina.

Predlažu se neopremljeni crteži u svim crtačkim tehnikama na papiru i jasne fotografije predloženih radova u jpg. formatu, do 5 komada, rezolucije 300 dpi, koje treba poslati na mail udruge HDLU Zagreb: [email protected] u attachmentu maila – do 1. 9. 2021. do 12 sati, s nazivom, tehnikom i dimenzijama radova, uz kraću biografiju umjetnika (do pet rečenica). Izložba je bez kotizacije, imat će katalog besplatan za izlagače, a po završetku natječaja, svi pristupnici u roku od nekoliko dana dobiti će obavijest o rezultatima na svoju mail adresu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here