Početna Moj Zagreb Najljepše kućice na Fuliranju

Najljepše kućice na Fuliranju

837
0

Osim što su sve kućice na Fuliranju od punog drveta i što su posebno dizajnirane za potrebe festivala na Strossmayerovom trgu, neki ugostitelji dali su si posebno truda i uz originalne ukrase upotpunili festivalski ugođaj, a neki su angažirali i dizajnere.

1. Rakijarnica & Mason Burger & Stuff – na krovu centralne kućice postavljen je prvi virtualni bor na zagrebačkom Adventu. Za potrebe ovog festivala dizajnirana je nova kućica s posebnim ojačanjima kako bi blagdanska konstrukcija bila sigurna.

2. Mr. Bjorg – s obzirom da kućica Mr.Bjorg nudi skandinavsku kuhinju, bilo je potrebno u istom skandinavskom stilu ukrasiti prostor. Igor Črne i njegov kolega samostalno su napravili dizajn sa skandinavskim motivima, a dodatnu pomoć i inspiraciju dodali su im članovi njihove uže obitelji koji žive u Švedskoj. Tako je nastao interaktivni, prepoznatljivi dizajn kućice, koja na svojoj bočnoj strani ima i skriveni, posjetiteljima vrlo atraktivan foto point.

3. Atelier Køkken – Projekt je nastao kao plod dugogodišnjeg prijateljstva, te je cjelokupna priča zaokružena kroz profesionalno iskustvo. Marta Ušljebrka i Daniela Golec na kućici nude danske specijalitete, a osim gastronomske ponude vizualno će vas oduševiti i njihov božićni ugođaj. Dizajn su same osmislile, s time da je Marta modni dizajner, a poneku ideju dodao je i Danielin dečko Mario Guček Andromak, grafički dizajner koji je završio Fine Art u Londonu.

4. Gingle Bells – Osim po svojim odličnim gin koktelima poznati su i po tome što su uvijek spremni dodatno nas razveseliti svojim potpuno neočekivanim performansima. Ove godine pažnju su zaplijenili ni manje ni više nego s ogromnom hobotnicom u kadi koja im ukrašava krov kućice. Kakva priča stoji iza hobotnice koja se brčka u kadi? Pa kažu, ništa fancy. Poznato je da je gin najbolji kad ga se posluži s krastavcima. Htjeli su da skulptura predstavlja krastavce, a na kraju je ispala hobotnica.

5. Majushka by Maja Šuput – Majushka corner svojim blještavim natpisom plijeni pažnju prolaznika sa zapadne strane Strossmayerovog trga. Kućicu i foto pointove dizajnirali su Stairwell & Loft. Pored kućice nalazi se stage na kojem možete zapjevati i pofotkati se, a ispred kućice vas čeka ljuljačka s krilima anđela #budianđeo.

6. Capa Pet Bistro – Capa Pet Bistro posebna je po tome što su djevojke, Maja i Viktorija same izradile psećeg Orašara, visokog 3 metra. Posao je bio dugačak i mukotrpan, ali isplatilo se, jer se pored njega fotografiraju i domaći i stranci, a četveronožni ljubimci čudom se čude svom novom drvenom prijatelju.

fotke Sandro Sklepić