Početna Moj Zagreb Znamenitosti Nada Kobali – šešir kao umjetnost

Nada Kobali – šešir kao umjetnost

1809
0

nadakobali31Proteklo izdanje najdugovječnije hrvatske modne manifestacije – 78. Zlatne igle, još nas je jednom podsjetilo na sam vrh hrvatske modne scene. Među ovogodišnjim sudionicama tako se pronašla i Nada Kobali koja je u suradnji s Nadom Došen predstavila svoje šešire koje već godinama ponosno nose najveće domaće i strane zvijezde.

Salon šeširima Nade Kobali mjesto je koje prkosi vremenu te predstavlja svojevrstan simbol Zagreba. Radi se o prostoru koji je u potpunosti podređen čovjeku te već godinama opstaje kao mjesto na koje ljudi dolaze ne bi li se posvetili detaljnom razgledavanju i isprobavanju šešira.ada Kobali svoj je salon otvorila davne 1974. godine, a svih ovih godina ostala je vjerna izradi pravih modnih umjetničkih djela. ‘Svaki od njezinih šešira priča je za sebe – traži svoju glavu i postane lijep tek kada je nađe’, naglašava Kobali koja u svojoj obitelji predstavlja četvrtu generaciju zaljubljenika u pokrivala za glavu.

Foto: PRESS

 

Kako naglašava strastvena dizajnerica, kitničarstvo je zanat koji se prenosi s koljena na koljeno pa stoga niti ne čudi činjenica da je Kobali nakon studija književnosti na Filozofskom Fakultetu odlučila krenuti bakinim i majčinim stopama. Naslijedivši kalupe, ali i veliku zaljubljenost u šešire, koji se prije svega odlikuju kvalitetom, Kobali je odlučila udariti snažan pečat hrvatskoj modnoj sceni na kojoj joj nema ravne.Potvrda kvalitete svakodnevno pristiže i od njezinih klijenata među kojima se ističu Bojana Gregorić Vejzović, Zrinka Cvitešić, Ankica Tuđman, Nera Stipičević, Almira Osmanović, Tanja Dragović, a nedavno se na listu kupaca upisala i turska glumica Bergüzar Korel.

NASLOVNICA-kobali

Tatjana Gržan/ Shr.hr