Početna _playlist Na Trgu bana Jelačića plenum Pokreta 15.O

Na Trgu bana Jelačića plenum Pokreta 15.O

928
0
15.10.11

15.10.11Kuća ljudskih prava koju čini šest udruga podržala je sutrašnje prosvjede u Hrvatskoj, kao i širom Europe i svijeta, objavljeno je na stranici organizatora http://15ocroatia.org/. Zagrebački prosvjed bit će na Trgu bana Jelačića od 18 sati. Potpora je također stigla od Hrvatskih laburista, Građanske akcije pa i od sve više korisnika Facebooka.

Riječ je mirnom prosvjedu tijekom kojega će se održati zagrebački plenum. Riječ je o metodi izravne demokracije i na skupu su dobrodošli svi građani Zagreba, Hrvatske i svijeta. Okupljeni na plenumu odlučivat će o daljnjem tijeku Pokreta 15.O koji je i pokretač prvih prosvjeda u Americi, Španjolskoj i drugim državama. Sudionici plenuma moći će izreći svoja stajališta, prijedloge i zajedno odlučivati o njima kroz argumentiranu javnu raspravu. Kao i svaki drugi sastanak plenum će imati dnevni red, trajanje rasprave, utvrđena pravila ponašanja i sl.

Pokret 15.O bori se protiv političke, gospodarske i medijske korupcije i pohlepe, protiv sprege politike i kapitala, protiv primitivizma i neznanja. Organizatori ističu kako nemaju političke ambicije. Žele utjecati na predizbornu kampanju stavljanjem fokusa na bitne stvari: gospodarstvo, nezaposlenost, siromaštvo. (Jasminka Kovačević)

[youtube Byk6vipQME0 nolink]