Početna Moj Zagreb Novosti Na Danima Orisa 2.000 ahitekata i dizajnera interijera

Na Danima Orisa 2.000 ahitekata i dizajnera interijera

963
0
Primat RD

Primat RD11. Dani Orisa, najveći međunarodni arhitektonski simpozij u regiji počinje sutra u 9 sati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u kojoj će se okupiti više od 2.000  arhitekata i dizajnera interijera iz Hrvatske i susjednih zemalja.

– U proteklih deset godina Dani Orisa su se pozicionirali kao vodeći arhitektonski simpozij u regiji koji je od početnih 350 sudionika prve godine izrastao u događanje na kojem u posljednjih nekoliko godina sudjeluje više od 2.000 stručnjaka. Zato smo si i ove godine postavili visoke kriterije i u Zagreb doveli najeminentnija imena svjetske arhitekture. Vjerujemo da će u bogatom programu svi naši sudionici pronaći nešto te da će Dani Orisa još jednom potvrditi svoj status- izjavio je Andrija Rusan, u ime organizatora Dana Orisa.

Program ovogodišnjih Dana Orisa započinje sutra u 10 sati svečanim otvorenjem i dodjelom nagrade “Oris Ytong” za izuzetan doprinos svjetskoj arhitekturi španjolskom arhitektu Rafaelu Moneu te Oris nagrade za izuzetan arhitektonski projekt umjetničkih kuća japanskoj arhitektici Kazuyo Sejimi. Nakon toga, predavanja će održati Luis Fernández-Galiano i Rafael Moneo iz Španjolske te ruski arhitekt Alexander Brodsky.

Nedjeljni program započinje predavanjem predstavnika slovenskog studija ENOTA te Mikke Summanena iz Finske i Norvežanina Einara Jarmunda, a nastavlja se predavanjima arhitekta Nikole Bašića i Zlatka Ugljena iz Bosne i Hercegovine. Dvodnevno događanje svojim će predavanje zatvoriti  Kazuyo Sejima.

Organizator Dana orisa je tvrtka Arhitekst, pokrovitelj je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, a glavni sponzor ovogodišnjeg tvrtka Primat RD.

Više o Danima Orisa na: http://www.oris.hr/dogadanja.php