Početna Vijesti Sport Momčad AK Siget osvojeni iznos na Kutiji šibica donirala Udruzi “Krijesnica”

Momčad AK Siget osvojeni iznos na Kutiji šibica donirala Udruzi “Krijesnica”

Nakon što su osvojili drugo mjesto na ovogodišnjoj Kutiji šibica, igrači malonogometne momčadi Autokluba Siget, vođeni sportskim legendama Miroslavom Ćirom Blaževićem i dr.sc. Damirom Škarom, odlučili su osvojeni iznos od 10.000 kuna donirati Udruzi “Krijesnica”.

press AK Siget

Donaciju su uručili Miroslav Ćiro Blažević i dr.sc. Damir Škaro, a u ime Udruge „Krijesnica“ donaciju je primio gospodin Zoran Mitrović, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Udruge „Krijesnica“.  Osim novčanih sredstava gosti su djeci iz Udruge „Krijesnica“ donijeli i nogometne lopte.

„Hvala vam jer svaka kuna nama puno znači, a donirana sredstva utrošit će se na pokrivanje troškova stanovanja i režija za roditelje čija se djeca liječe od malignih bolesti u Klinici za dječje bolesti Zagreb „Klaićeva“ i na onkološkom odjelu KBC-a Rebro. Ta djeca su pravi heroji.“, rekao je Zoran Mitrović.

Legenda hrvatskog nogometa potpisao je lopte dječacima koji su pobijedili karcinom i naglasio: „Osobito mi je drago da su ove nogometne lopte simbol ove akcije. Zahvaljujem se igračima Sigeta i Damiru Škari što su svoj uspjeh na Kutiji šibica odlučili proslaviti ovakvom humanitarnom gestom, a roditeljima i djeci iz Udruge „Krijesnica“ želim osobito puno sreće.“

„Svi igrači su veterani, egzistencijalno smo osigurani stoga smo zaključili da je osvojena sredstva najbolje dati onima kojima su potrebnija. S obzirom da su sportaši već pomagali Udruzi „Krijesnica“, a vama su sredstva i dalje neophodna za rad i smještaj roditelja i djece koja nisu  iz Zagreba, odlučili smo vas posjetiti. Sredstva su skromna, ali se nadam da ćemo potaknuti i druge da se uključe.“, poručio je Damir Škaro.

Udruga “Krijesnica” je udruga koja se bavi pružanjem pomoći djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.  Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Članovi Krijesnice su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. Također, Udruga okuplja i niz stručnjaka na tom području koji aktivno sudjeluju u njezinom radu.

Autor: Press AK Siget

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here