Početna Događanja MojaScena online – dramske, likovne i literarne radionice u organizaciji Međunarodnog centra...

MojaScena online – dramske, likovne i literarne radionice u organizaciji Međunarodnog centra za umjetnost

Projekt MojaScena online u organizaciji Međunarodnog centra za umjetnost (MCU) nudi umjetničke programe u formi desetotjednih ciklusa likovnih, dramskih i literarnih radionica, koji će se održavati online i biti besplatni za polaznike mlađe od 25 i starije od 54 godine. U projekt će biti uključeni polaznici iz cijele Hrvatske, a naročito oni kojima je onemogućen pristup kulturnim ustanovama i sadržajima. Socijalnim uključivanjem sudionika u participativne aktivnosti u vidu online umjetničkih radionica omogućit će se ciljanim skupinama društvena uključenost, interaktivno online druženje i stjecanje vještina cjeloživotnog učenja što će doprinijeti većem zadovoljstvu sudionika i poboljšanju kvalitete života te u konačnici i jačanju cjelokupne zajednice.

Kroz sadržaje kao što su razgovori o umjetnosti, analiziranje umjetničkih djela, kreativno stvaranje, razvijanje umjetničkih potencijala i razumijevanja umjetnosti, pripadnici ciljanih skupina će stjecati znanja i kreativne vještine te zajedno stvarati. Pod umjetničkim vodstvom te suradnjom između radionica, polaznici će kreirati kratku online predstavu, online izložbu radova s likovnih radionica i online publikaciju radova literarnih radionica.
Projektni tim uključuje kako istaknute tako i mlade hrvatske akademske umjetnike i edukatore umjetnosti s područja književnosti, likovne i dramske umjetnosti Dugogodišnja iskustva MCU-a u radu s polaznicima u dobi od 5 do 75 godina, kreiranju i provođenju dramskih, likovnih i literarnih radionica u Hrvatskoj i inozemstvu te iskustvo rada u učionici ali i online, potvrđuju spremnost MCU-a za organiziranje kvalitetnih umjetničkih radionica za obje ciljanje skupine ovog projekta. Kod obje skupine evidentan je nedostatak druženja u periodu pandemije, kao i izrazita potreba za međusobnom komunikacijom i interakcijom, stoga je cilj MCU-a, osim pružanja edukacije na području kulture i umjetnosti, polaznicima omogućiti stjecanje novih komunikacijskih vještina, razvijanje kreativnosti i samopouzdanja.

Trajanje i organizacija projekta

Radionice će se provesti kroz četiri ciklusa a svaki ciklus sastoji se od deset radionica. Prve radionice iz dramske umjetnosti kreću početkom siječnja a ubrzo nakon kreću i radionice iz likovne i literarne umjetnosti. Projekt će trajati od siječnja 2021. godine do listopada 2022. godine. Detaljan raspored svih radionica možete pronaći ovdje.