Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Mladost osvojila šahovski Kup

Mladost osvojila šahovski Kup

640
0

Autor:
Hina

Devetnaesto izdanje šahovskog Kupa u samostalnoj Hrvatskoj završeno je pobjedom zagrebačke Mladosti. Do svog trećeg trijumfa u ovom natjecanju Mladostaši su došli posve zasluženo jer su u jučer u posljednjem kolu uvjerljivo nadigrali najopasnijeg suparnika, momčad Đuro Đaković Holdinga iz Slavonskog Broda.

Zahvaljujući odličnoj igri Zdenka Kožula i Alojzija Jankovića, koji su izborili pobjede nad Moldavcem Viktorom Bologanom, odnosno Antom Brkićem, Mladostaši su svladali Brođane sa 3:1 i pretekli ih za jedan bod. Uporno ih je pratio branitelj Kupa, riječka Liburnija, koja je u drugom derbiju svladala momčad Zagreba sa 2,5:1,5. Čovjek odluke bio je mladi Ivan Šarić, koji je svladao Izraelca Jevgenija Postnyja. Tom pobjedom Riječani su dostigli Zagrepčane, imaju također 4 momčadske pobjede uz dva remija, ali nisu uspjeli obraniti Kup jer su u partijama osvojili pola boda manje.

Pobjednička momčad Mladosti igrala je u sastavu Zdenko Kožul 5(6), Alojzije Janković 4, Davorin Kuljašević 4,5 i Krunoslav Hulak 4 boda.