Početna Intervju Mladi talentirani igrači budućnost KK Cibona

Mladi talentirani igrači budućnost KK Cibona

1632
0

Nik Slavica, mladi je i perspektivni igrač KK Cibona. Rođen je u Šibeniku, 7. veljače 1997. godine gdje je napravio prve košarkaške korake. Danas je jedan od ključnih mladih igrača koji čine okosnicu KK Cibona. Na posljednjem Svjetskom košarkaškom prvenstvu za igrače do 19 godina, osvajač je srebrne medalje, a bio je i među tri mlada igrača iz Hrvatske koji su pozvani u momčad europske All -Star utakmice za košarkaše do 18 godina, koja je odigrana prošle godine u Francuskoj. Mladi košarkaši poput Nik Slavice zasigurno su budućnost Cibone, stoga pročitajte zanimljiv intervju s talentiranim košarkašem.

Gdje ste napravili svoje prve košarkaške korake i tko vam je bio prvi trener?

S osam godina počeo sam igrati košarku u svom rodnom gradu Šibeniku, a prvi trener mi je bio gosp. Miro Kotarac.

Koga biste izdvojili od trenera koji su najviše utjecali na vaš košarkaški razvoj?

Imao sam puno trenera i ne bih izdvajao niti jednog jer sam od svakoga naučio puno i svaki od njih je značajno utjecao na moju sportsku karijeru.

Tko vam je košarkaški uzor? I zašto?

Nemam baš košarkaških uzora zato što gledam sve najbolje igrače na svijetu i upijam njihove najbolje poteze. Ali ipak, o odnosu prema sportu i životu općenito zasigurno možemo puno naučiti od Dražena Petrovića koji je bio i ostao najveći.

Koliko dugo ste u KK Cibona?

U KK Cibona sam od svoje 10 godine. Imao sam sreću što su me prepoznali i što sam već tada imao priliku razvijati se u jednom od najboljih klubova i najboljoj košarkaškoj školi.

Kakva je atmosfera u svlačionici?

Atmosfera je odlična, često se zajedno družimo i izvan terena i zaista se svi cijenimo, jedni drugima pomažemo. Prava sportska obitelj.

S kojim igračima se družite i privatno?

Privatno se najviše družim s igračima koji su mojih godina, a izdvojio bih Siriščevića s kojim najčešće provodim slobodno vrijeme.

Koliko vama znači podrška navijača?

Uvijek kad igram dajem sve od sebe, ali glasna podrška s tribina daje dodatan poticaj svima nama. Volimo igrati kada je dvorana puna i kada tribine gore. Naša najglasnija navijačka skupina su svakako naši Smogovci koji nas vjerno prate.

KK Cibona trenutno raspolaže s puno mladih talentiranih igrača. Smatrate li da možete vratiti Cibonu gdje je nekad bila?

Mislim da je još rano o tome govoriti, ali imamo velike ambicije i nadam se da ćemo u tome uspjeti.

Koje su vaše igračke vrline?

Ne bih sad izdvajao svoje vrline, ali na svakoj treba još puno, puno rada.

Imate li djevojku, to će sigurno zanimati pripadnice ljepšeg spola?!

Trenutno sam slobodan. :)

Prva sljedeća utakmica, KK Cibona – Enisey, održat će se 23. ožujka u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 19 sati. Dođite i podržite KK Cibonu