Početna Grad Zagreb „Mjesto za poljubac” – nova turistička atrakcija u Zagrebu

„Mjesto za poljubac” – nova turistička atrakcija u Zagrebu

2825
0
Mjesto za poljubac
Ana Miščević i Vedran Bićanić

I Zagreb je danas, uz brojne svjetske metropole, proslavio Međunarodni dan ljubljenja službenim otvorenjem „Mjesta za poljubac” na vidikovcu ispred kule Lotrščak na Gornjem gradu. Riječ je o mjestu koje će dodatno obogatiti turistički sadržaj Zagreba, a osmislila ga je Coca-Cola u sklopu svojega projekta „Poljubi za radost“, kojim slave 100 godina legendarne bočice Coca-Cole te dijeljenje poljubaca, ljubljenje i ljubav općenito.
S ciljem poticanja na proslavu poljubaca i ljubavi te želeći Zagrepčanima i svim posjetiteljima grada osigurati posebno i prepoznatljivo mjesto predviđeno za razmjenu poljubaca, Coca-Cola je otvorila „Mjesto za poljubac”.
Projekt su podržali i Institut za turizam i Turistička zajednica Grada Zagreba, koja će informacije o „Mjestu za poljubac” uvrstiti u svoje promidžbene materijale i vodiče.

Mjesto za poljubac
Mirna Medaković i Marija Borić

„Iznimno smo zadovoljni što su nam podršku pružili i Turistička zajednica grada Zagreba i Institut za turizam pa smo sigurni da će naše Mjesto za poljubac postati nezaobilazna turistička atrakcija u Zagrebu. Na taj način želimo pridonijeti promociji hrvatske metropole u svijetu, ali i promociji poljubaca koji su glavna tema stote obljetnice jedinstvene Coca-Coline bočice koju obilježavamo ove godine“, istaknula je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtki Coca-Cola Adria.
Projekt su podržali i Institut za turizam i Turistička zajednica Grada Zagreba, a na otvorenju su prve poljupce na Mjestu za ljubljenje podijelili Mirna Medaković i njezin suprug Hrvoje Stepinac, Iva Šulentić, Ana Miščević, Marija Borić, Ana Stunić, Petra Kurtela, kao i brojni turisti koji su se zatekli u obilasku Gornjeg grada.

Mjesto za poljubac
Mirna Medaković i suprug, Ana Stunić, Marija Borić, Ana Miščević, Iva Šulentić i Petra Kurtela

Dodala je da će, s obzirom na to da se „Mjesto za poljubac” nalazi na zaista atraktivnoj lokaciji za fotografiranje, na njemu svakodnevno nastajati i brojne fotografije koje će se, zajedno s prizorima Zagreba, širiti svijetom i preko društvenih mreža s hashtagom #poljubizaradost i #kissingspot.