Početna Moj Zagreb Novosti Mjesta za upis još ima i u gimnazijama

Mjesta za upis još ima i u gimnazijama

966
0

učenica, ilustracijaPočele su prijave za upis na slobodna mjesta u prvim razredima srednjih škola. Ljestvice poretka bit će poznata sutra, a upisi u škole obavljat će se 24. i 25. kolovoza. Za upis u prvi razred srednje škole ostalo je u Gradu Zagrebu tek 905 mjesta nakon drugog upisnog kruga ljetnog roka koji se održao od 11. do 14. srpnja 2011. godine. Sva mjesta popunjena su jedino u petogodišnjim programima obrazovanja dok u ostalim školama među kojima su i gimnazije i škole s posebnim prilagođenim programom primaju i danas prijave.

Nakon drugog upisnog kruga ljetnog roka Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u svome Izvješću navodi da je od 905 slobodnih mjesta najviše ostalo u četverogodišnjim programima – 329, a nešto manje u trogodišnjim – 303 od čega je polovica za obrtnička zanimanja. Ukupno za četverogodišnje programe obrazovanja planiran je upis 4534 učenika, a za trogodišnje 2229 učenika.

U gimnazijama je dobivena suglasnost za upis 3970 učenika, upisalo ih se 4072, a prijave se primaju za još 98 mjesta. U posebnim i prilagođenim programima srednjih škola u Gradu Zagrebu još su 93 slobodna mjesta. Glazbene i blatne, odnosno plesne škole mogu upisati još 78 đaka, a četiri su mjesta ostala i za likovnu umjetnost i dizajn.