Početna Događanja Mjesec oralnog zdravlja

Mjesec oralnog zdravlja

Spread the love

Hrvatska komora dentalne medicine i ove godine, na Europski dan oralnog zdravlja, 12. rujna, kreće s kampanjom Mjesec oralnog zdravlja. Usta, ogledalo zdravlja!

Tijekom Mjeseca oralnog zdravlja od 12. rujna do 12. listopada 2015. u Zagrebu, Osijeku i Splitu, organizirat će se događanja, radionice, kazališne predstave i promotivne akcije s ciljem jačanja svijesti o potrebi preventivnog djelovanja na oralno zdravlje te o utjecaju zdravlja usne šupljine na cjelokupno zdravstveno stanje organizma.

Kampanjom se želi ukazati na potrebu preventivne edukacije svih građana Republike Hrvatske, osobito najmlađe dobi, stoga je većina aktivnosti u ovogodišnjem Mjesecu oralnog zdravlja namijenjena upravo njima.

Glavni partner Hrvatske komore dentalne medicine u ovogodišnjem Mjesecu oralnog zdravlja je Vademecum koji ove godine slavi 110 godina. Cilj promotivnih aktivnosti je osvijestiti najmlađe i educirati ih o važnosti održavanja i zaštiti oralnog zdravlja pa je Vademecum pripremio mnogo aktivnosti za zabavu i edukaciju djece tijekom cijelog mjeseca, a prva se održava na Trgu bana Jelačića s početkom u 10 sati koju vodi simpatična Iva Šulentić. Natjecanje u čišćenju zuba od karijesa, gađanje čaša u zabavnom šatoru, bojanje i crtanje te druženje s Krokom, maskotom Vademecum Junior paste za zube uz pregršt poklona za najmlađe i roditelje.

Za edukativni dio najmlađih zadužen je Curaprox koji će sa studentima dentalne medicine održati radionice o pravilnom održavanju higijene dječijih zubića, te ih nagraditi s poklon paketima. Uz Curaprox,partner ovog događanja je i Wrigley.

Povodom Mjeseca oralnog zdravlja Vademecum djeci poklanja predstavu “Denis i Kroko” koja će se moći vidjeti u shopping centrima City Center one i Portanova u Zagrebu, Osijeku i Splitu, te u dječjim vrtićima.

Mjesec oralnog zdravlja, 12.09.-12.10., aktivnosti:

    • 12.09. Trg bana Jelačića 10 -13 h, voditeljica Iva Šulentić, igre i radionice za djecu
    • 19.09. City Center one West 11-13 h, Zagreb, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica
    • 26.09. Portanova 11-13 h, Osijek, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica
    • 03.10. City Center one 11-13 h, Split, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica
    • 10.10. City Center one East 11-13 h, Zagreb, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here