Početna Sport MININOGOMETNI KLUB DINAMO novi prvak Hrvatske u mininogometu

MININOGOMETNI KLUB DINAMO novi prvak Hrvatske u mininogometu

142
0

Devetu godinu zaredom, velika završnica Prvenstva Hrvatske u mininogometu 2020. ponudila je vrhunsku igru na terenu, fair play utakmice i sjajno pripremljene ekipe usprkos manjku treninga u posljednje vrijeme. Ovogodišnji naslov prvaka Hrvatske u mininigometu pripao je ekipi Mininogometnog kluba DINAMO Zagreb koja je u subotnjem finalu savladala ekipu ART METALI JUNAJTED, rezultatom 5:2 (0:2). Kapetan MK DINAMO Zoran Lukavečki: „Imali smo jako dobru ekipu, sve se ove godine poklopilo i vjerujem da smo zasluženo pobijedili. Nakon 3 izgubljena finala konačno smo osvojili naslov. Loše smo krenuli, u prvoj smo utakmici na poluvremenu gubili 2:0, ali smo se vratili i sve su ostale utakmice bile puno bolje i ekipa i zajedništvo su presudili. Čestitke mojim dečkima na sjajnoj igri i naravno svim ostalim ekipama“, izjavio je Lukavečki.

Prvakinje Hrvatske u mininogometu su članice ekipe ŽMK VICTORY, koje su u finalnoj skupini savladale ekipe ŠNK Frankopan, te domaći Naftaš Ivanić Grad. Najbolji strijelci su Luka Gorše iz MK DINAMO i Valentina Županić i ŽMK VICTORY, a najbolji golmani Kristijana Kuharić iz ŽMK VICTORY te Marko Habazin iz MK DINAMO. Igračem utakmice proglašen je igrač tima ART METALI JUNAJTED, Nikola Golenja.

Mininogomet je jedan od najmasovnijih sportova, svi smo ga igrali ili igramo u slobodno vrijeme, a Svjetska mininogometna organizacija je 2010.godine po prvi puta objedinila jedinstvena pravila, propozicije i regulative, kako bi se pod istim uvjetima igralo diljem Europe i Svijeta. Iznimno zadovoljan ovogodišnjim natjecanjem je i organizator i predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza, Bruno Alpeza.

„Ovogodišnje prvenstvo je do sada najbolje, kako organizacijski, tako i igrački. U dva dana smo imali prilike vidjeti stvarno kvalitetne utakmice, vrhunske igrače pa vjerujem da su brojni gledatelji i uživo i online uživali u nogometnim majstorijama. Ove smo godine imali i tri ženske ekipe, a vjerujem da će ih iduće godine biti još više, kao i ekipa ukupno. Mininogomet je nepredvidiv i baš je u tome njegova čar i nadamo da će upravo ovakva druženja to pokazati i nekoj novoj publici u Hrvatskoj“, zaključio je Alpeza.

Utakmice po skupinama odigrane su u petak od 19 sati, dok je subota bila rezervirana za utakmice četvrtfinala, polufinala, utakmica za treće mjesto i veliko finale. Prva tri kluba primila su pehar i medalje, najbolji igrač, najbolji strijelac i najbolji golman pehar, a najbolje plasirana četiri kluba izborila su nastup na klupskom EURO CUP-u koji se održava u Italiji od 2. do 6. rujna.