Početna Vijesti Politika Miljenić: U Hrvatskoj ima važnijih pitanja od zastara za politička ubojstva

Miljenić: U Hrvatskoj ima važnijih pitanja od zastara za politička ubojstva [VIDEO]

Foto: vlada.hrNakon otvorenja konferencije o međunarodnoj pravnoj pomoći, ministar pravosuđa Orsat Miljenić komentirao je kakve još promjene očekuje u pravnom sustavu.

Konferencija o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima za suce, tužitelje, policajce i službenike Ministarstva pravosuđa, održava se u sklopu IPA 2008 projekta “Potpora reformi kaznenog postupka” vrijednog više od milijun eura.

[infopunkt 6925 2]

Miljenić je naglasio da se stvari u pravu mijenjaju i razvijaju. “Imali smo pitanje državljanstva koje je do nedavno branilo bilo kakvo izručenje, sada to više nije tako. Nije tako u EU, a niti u našim odnosima sa susjednim zemljama jer smo to riješili kroz bilateralne sporazume”, rekao je ministar.

[infopunkt 6925 3]

Miljenić je objasnio i još neke promjene u sustavu. “Ljudi koji su počinili politička ubojstva ne mogu i ne smiju uživati blagodati zastare. To ćemo promijeniti”, izjavio je Miljenić nakon otvaranja konferencije.

“Žalosno je da se takvim pitanjima bavi moja generacija. U Hrvatskoj ima puno važnijih pitanja od zastara za politička ubojstva i to ćemo promijeniti”, obećao je Miljenić.

Ministar je napomenuo da osobe koje su počinile ubojstva u korist nekog režima tada nisu ni mogle biti gonjene, ali nada se da će do promjene Ustava doći što prije.

Miljenić nije htio komentirati činjenicu da se HNS protivi izmjenama Ustava.

Potvrdio je da je dobio pismo iz Europske komisije vezano uz europski uhidbeni nalog na koje je odgovorio, no o sadržaju nije htio govoriti. “Na pismo odgovaram pismom, detalje ni kontekst neću iznositi”, zaključio je Miljenić.

[infopunkt 6925 6]

 

Infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here