Početna Vijesti Politika Milanović: Tjerali su lisicu, a istjerat će zvjer

Milanović: Tjerali su lisicu, a istjerat će zvjer

741
0

Zoran-Milanovic-V”Ovo se pretvara u prvorazredno političko pitanje. Nikoga se ne skriva”, izjavio je premijer i dodao da vidi ljude koji se boje istine i bježe od odgovornosti, ali svi oni koji trebaju bit će tretirani pred pravosudnim tijelima.

Na samom početku današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske premijer Zoran Milanović komentirao je događanja koja su posljednjih nekoliko dana obilježila političku i društvenu scenu Lijepe naše.

”Pozivam sve one koji su preemotivno reagirali i u dobroj vjeri naglašavam da je Hrvatska jedinstvena i pravna država, a ovo je zadnji čin reintegracije”, komentirao je situaciju u Vukovaru, prosvjede i postavljanje službenih ćirilićnih natpisa.

”Tko ne voli Hrvatsku i nije se pomirio s tim, njemu je noćna mora vidjeti natpis na ćirilici. No, mi se moramo ponašati prema višim standardima”, rekao je napominjući kako se ne radi pod ničijim pritiskom, a čak se i EU komisija po prvi put ogradila.

Još u utorak, 3. rujna klub zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom saboru zatražio je od predsjednika Sabora Josipa Leke da sazove izvanrednu sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o situaciji u Vukovaru nakon uvođenja dvojezičnih natpisa, ocjenjujući je alarmantnom. Predsjednik Sabora odgovorio je kako izvanredne sjednice neće biti napomenuvši da stvari treba rješavati u institucijama hrvatske države jer zahtjev za izvanrednom sjednicom koju je zatražio HDSSB je ”više upućen hrvatskoj javnosti nego što je formalni akt sa sazivanje izvanredne sjednice”, kazao je Leko istaknuvši: “Vukovar ne zaslužuje da se na njemu lome stranačka politička koplja”.

Premijer je pak u Vladi istaknuo: ”Hrvatska je majka svih svojih građana, bez obzira kojim pismom pisali i koje nacionalnosti bili”.

U nastavku svog govora, Milanović se osvrnuo i na pitanje izmjena zakona o Europskom uhidbenom nalogu ‘Lex Perković’.

”Ovo se pretvara u prvorazredno političko pitanje. Nikoga se ne skriva”, izjavio je i dodao da vidi ljude koji se boje istine i bježe od odgovornosti, ali svi oni koji trebaju bit će tretirani pred pravosudnim tijelima. ”Naše su namjere plemenite, a savijest čista”, kazao je i dodao kako mu prije par godina nikad ne bi palo na pamet da će danas o ovomu razgovarati.

Zaključio je kako upravo oni koji posljednjih 20 godina nešto skrivaju sada žele slučajeve istjerati iz zemlje te podsjetio: ”Kako sam rekao na ljeto – tjerali su lisicu, a istjerat će zvjer”.

Josipa Šola/Infopunkt.tv